Takto budeme na mizine najneskôr do roku 2030, šokuje nemecký europoslanec Gunnar Beck
27 | 08 | 2022 I Tibor Malý

Ceny elektrickej energie, ale aj plynu idú doslova do šialených výšav. Ako sa ukazuje, väz nelámu len chudobným Slovákom, ale aj bohatým Nemcom. Smutné je, že kým v takom Nemecku pristúpila vláda k pomoci ľuďom skôr ako u nás, naši politici sa tvária, že oni vlastne robia čo môžu. Lenže ryba smrdí od hlavy, a tou je aj u nás Európska únia. O tom, že to tak skutočne je hovorí v zostrihu videa i nemecký europoslanec Gunnar Beck, ktoré na sociálnej sieti zverejnil Marián Ďuriš z hnutia Republika. Jeho slová sú síce poriadne drsné, po ich vypočutí sa ale mnohým v hlavách asi poriadne „rozsvieti“.

Drahota je všade okolo nás, ale pozor – bude ešte horšie. Cena nafty síce už pomaly klesá, lenže ceny plynu a elektrickej energie idú hore doslova šialeným tempom. Prečo?

Nuž preto, lebo tí, ktorí ich určujú si na to vždy nejaký dôvod nájdu. Prirodzene, najviac prstov ukazuje na Rusko a jeho vojnu na Ukrajine.

Nemecký poslanec Európskeho parlamentu a akademik Gunnar Beck však ale vidí príčinu toho aj niekde inde – priamo vo vední EÚ. Jeho slová, ktoré vyriekol priamo pred poslancami Európskeho parlamentu smerujúce k šéfke Ursule von der Leyenovej sú veru poriadne štipľavé. Nuž ale každému podľa jeho zásluh.

Právnik Weis: Čo je za vysokou cenou elektrickej energie? Stačilo by urobiť jednu vec
Na riešenie „pandemických“ stavov núdze postačila vyhláška a uznesenie vlády. Aj na úkor ľudských práv a slobôd. Aký legislatívny prútik treba na záchranu slovenskej ekonomiky? Pýta sa právnik Peter Weis vo svojom blogu. Vysoká cena elektrickej... Čítať ďalej
27 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Spotové ceny nie sú smiešne a nakoniec ich platí spotrebiteľ

„Ceny plynu a ropy rastú čoraz vyššie a rýchlejšie. Obvinené je Rusko, ktorému má dochádzať zemný plyn a manipuluje s cenou. Ktovie, ale hlavná vina leží na pleciach predsedníčky EK Ursuly von der Leyenovej,“ hovorí nekompromisne Beck, ktorý hneď aj vysvetľuje prečo.

„Po prvé, odkedy prebrala úrad nahradila dlhodobé dodávateľské zmluvy spotovými. Myslela si, že dopyt po plyne klesne, ale ceny v skutočnosti stúpajú. Spotové ceny však nie sú smiešne a nakoniec ich platí spotrebiteľ.

Po druhé, „Zelená dohoda“ von der Leyenovej. Španielska centrálna banka simulovala dopady uhlíkových daní a transferových cien. A záver? Len španielska inflácia, ktorá je vyššia ako 6%, sa zvýši o ďalších 1,5%,“ pridáva nemecký poslanec Európskeho parlamentu a akademik, ktorý sa vzápätí obracia aj na svoju krajinu.

Taraba: Európa tretieho tisícročia bude bez plynu, bez elektriny a bez toaletného papiera
Papierenský priemysel bije na poplach – teraz je nový nedostatok toaletného papiera! Počas pandémie korony sa toaletný papier stal vzácnym. Teraz by plynová kríza mohla opäť spôsobiť prekážku v zásobovaní toaletným papierom. Podľa predsedu strany... Čítať ďalej
26 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

„Podľa nemeckých ekonómov „ekopolitika“ navýši infláciu o ďalšiu tretinu. Dokonca šéfka Európskej centrálnej banky Isabel Schnabel priznáva, že „záchrana klímy“ poháňa infláciu,“ konštatuje Beck a dodáva, že v týchto rokoch vedú Európu ženy.

https://cutt.ly/jXBgtiN

„Šestnásť rokov to bola Angela Merkelová, ktorá rozhodla, že Nemecko zruší jadrovú energiu, aby zachránilo klímu. Von der Leyenová priniesla Nemecku najvyššie ceny elektriny, Európe najvyššie ceny benzínu. A Christine Lagardeová, ktorá dotuje záchranu sveta so záporným úrokom, vyvlastňuje sporiteľov a euro sa s ňou stáva bezcenné."

"Takto budeme na mizine najneskôr do roku 2030,“ šokuje Gunnar Beck, podľa ktorého ale vtedy už budú tieto tri najdrahšie ženy Európy, s Klauson Schwabom a Elenom Muskom dávno na úteku do ich transhumanistickej budúcnosti.

Energetická kríza v EÚ: Protesty proti lock downom budú vyzerať ako detská narodeninová párty!
Sankčná vojna Západu s Ruskom pokračuje. Ekonomické veľmoci Európskej únie, Francúzsko a Nemecko, dosiahli v piatok 26.8. rekordy v cenách elektriny. Tie vzrástli o 1 000 percent, informuje Breitbart. Európa na kolenách Vlani touto dobou boli... Čítať ďalej
27 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik