Hagyari bude na primátora Prešova kandidovať aj za hnutie Sme rodina
27 | 08 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Niekdajší primátor Prešova a súčasný poslanec Prešovského samosprávneho kraja Pavel Hagyari pôjde do jesenných komunálnych volieb aj ako kandidát hnutia Sme rodina.  TASR o tom informovala hovorkyňa Kancelárie NR SR Michaela Jurcová. Hagyari v júli oznámil, že sa o post primátora bude uchádzať ako nezávislý kandidát.

"S predsedom parlamentu (zároveň predsedom hnutia Sme rodina Borisom Kollárom, pozn. TASR) nás spája dlhoročná odborná spolupráca a priateľstvo. Spoločná je aj filozofia vyrovnávania regionálnych rozdielov a dôraz na pomoc slabším skupinám v tejto ekonomicky zlej dobe," povedal Hagyari pre TASR s tým, že súčasne bude aj kandidátom strany Starostovia a nezávislí kandidáti.

"Keďže kandidujem spolu s ďalšími nezávislými poslancami, aj touto formou chceme aspoň čiastočne vykompenzovať diskrimináciu 'nezávislých' kandidátov pri voľbách do samosprávy," dodal.

Voľby do orgánov samosprávy obcí a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia 29. októbra.

Novým kandidátom ĽSNS na post predsedu KSK je S. Mizík
Na post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) bude za ĽSNS kandidovať poslanec Národnej rady (NR) SR Stanislav Mizík. Pôvodne strana ohlásila za kandidáta na tento post stredoškolského učiteľa Viliama Púčeka. O zmene v piatok v Košiciach... Čítať ďalej
26 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik