Draxler: SaS po odchode svoje "výsledky" rýchlo zametie pod koberec
27 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Mám návrh: keď už ministri za SaS odstupujú, čo keby láskavo aj dali odpočet, čo sa im vlastne za dva a pol roka podarilo. S celkom dobrou myšlienkou prišiel na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler.

Poďme si zrekapitulovať 

"Lebo ak si dobre pamätám, celý ten subjekt sa roky predával ako nejaká super reformná strana plná geniálnych odborníkov s geniálnymi nápadmi, ako všetko nanovo nastaviť," pripomína politik.

Podľa Draxlera ministri SaS odchádzajú, aby zo seba buď urobili opozíciu a zlepšili si tak vyhliadky vo voľbách (ktoré budú najskôr o rok, ale zrejme neskôr) alebo aby na jeseň dosiahli, že ich predsa len zavolajú naspäť. S významnými ústupkami.

"Každopádne ten odpočet by som naozaj poprosil. Najviac by ma zaujímal minister školstva, ktorý po dva a pol roku nemá nič (!!!). Spojil pár organizácií (nech ukáže, či tým naozaj ušetril 20 miliónov ročne, ktoré sľuboval) a inak neukázal žiadnu koncepciu hocičoho (kurikulárnej reformy, budúcnosti vysokého školstva, budúcnosti vedy)," upozorňuje exminister školstva.

Ultrakonzervatívny Vašečka ministrom školstva? Deti asi bude poúčať o "ejakulácii mimo pošvy"
Nastanú na školách prísne kresťanské pravidlá? Bude tvoriť etická výchova základ výučby? A zavedie sa jediná pravda kreacionizmu? Aj takéto otázky si môže niekto položiť, keď sa dozvie, že po odchode ministrov z SaS je jedným z najjasnejších mien... Čítať ďalej
26 | 08 | 2022 | Diana zaťková

Draxler spomína, že Gröhling nepodnikol dokonca žiadne kroky na scelenie pozemkov Ekoiuventy, a nechal susedné pozemky bez boja zmeniť vlastníkov, hoci na Ekoiuvente kedysi zúrivo zarábali politické body jeho aktivistickí predchodcovia Poliačik a Nicholsonová. Od volieb v roku 2016 už ale nikoho zo zainteresovaných areál ani deti netrápia.

Krátka voličská pamäť

"Ale presne s týmto oni rátajú. S krátkou voličskou pamäťou, ktorú navyše významne otupujú médiá (vrátane Nicholsonovej, ktorá špekuluje, ku komu vlezie, aby sa vrátila na domácu politickú scénu)," konštatuje Draxler.

Dodáva, že Sulík svojim sľubuje, že v najhoršom budú teraz súťažiť o post vodcu opozície. A svoje "výsledky" rýchlo zametú pod koberec. Úprimne, aj v tých domoch s červenými vývesnými štítmi je viac morálky ako u týchto "štátnikov", s ich "stranami".

Demisia

Požiadavka SaS na odchod lídra OĽANO a ministra financií Igora Matoviča z vlády nebola splnená, ministri za SaS preto podajú demisiu najbližšiu stredu (31. 8.) po rokovaní vlády. Po piatkovom stretnutí koalície to povedal líder SaS a minister hospodárstva Richard Sulík.

Richard Sulík: Ministri SaS podávajú demisiu
Požiadavka SaS na odchod lídra OĽANO a ministra financií Igora Matoviča z vlády nebola splnená, ministri za SaS preto podajú demisiu najbližšiu stredu (31. 8.) po rokovaní vlády. Po piatkovom stretnutí koalície to povedal líder SaS a minister... Čítať ďalej
26 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik