Belousovová: Chorá logika, treba očkovať
28 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

"Ak sa nejaký jav stáva náhodne, dá sa to prehliadnuť. Ak už však ide o jeho častý výskyt, treba mu venovať pozornosť. Zvlášť ak ide o ničenie pamätníkov pripomínajúcich víťazstvo nad fašizmom, " upozorňuje na sociálnej sieti Anna Belousovová (NaS) 

Čudná tradícia

"Hlavne v pobaltských krajinách bývalého ZSSR a na Ukrajine sa likvidácia pamätníkov obetí nad fašizmom stala národnou tradíciou. Vraj tie pamätníky búrajú ako symbol odporu voči Moskve. Naposledy sa pridali aj Lotyši. Tí sa rozhodli zbúrať obrovský pamätník víťazstva Červenej armády nad nacistickým Nemeckom. Padol betónový obelisk, padli sochy vojakov Červenej armády aj socha Matky Vlasti. Likvidátorovi jeho zničenie odôvodnili tým, že je to symbol sovietskej éry, symbol okupácie," píše Belousovová.

Chorá logika

"Niečím to predsa odôvodniť museli. Veľmi dobre však vedia, že ich logika je chorá. Nie sú to pamätníky žiadnej okupácie, ani totalitných režimov, pretože sú to pamätníky padlých. Tých, ktorí padli v boji za oslobodenie od fašizmu. Tí mŕtvi nemajú nič spoločné s tým, ako sa vyvíjal svet a jednotlivé krajiny po vojne. Oni už neboli na tomto svete. Ich obeta si zaslúži úctu a vďaku. Tak káže normálna ľudská logika, cit a svedomie," upozorňuje politička.

Peter Visolajský: Volajú nás vydierači
Ak nemáme na liečenie ľudí, nech to vláda povie! Predseda lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský v rozhovore pre HNtelevíziu tvrdí, že už pred rokom vyzvali vládu, aby riešila problémy, ktoré sú nahromadené v slovenskom... Čítať ďalej
27 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Očkovanie nenávisťou

"Ten, kto búra a ničí pamätníky a pamäť porážky nad fašizmom, komu vadia títo nemí svedkovia víťazstva nad tým najhorším, čo ľudstvo doteraz zažilo, ten je u mňa fašista! To, čo sa deje v pobaltských krajinách aj na Ukrajine, kde je Bandera národným hrdinom, ma napĺňa strachom. Už čakám, kedy začne "niekomu" vadiť aj Slavín. A keď odstránenia všetky pamätníky, začnú prepisovať už natvrdo históriu a učiť tú, ktorá bude očkovať nenávisť, presne nasmerovanú nenávisť," varuje Belousovová.

Smrteľný vírus

"Vírus nenávisti je však omnoho smrteľnejší ako všetky vírusy dokopy. Dokáže zničiť celý svet. Dobrá správa je, že vakcína proti nemu existuje. Liekom voči nemu je zdravý rozum, pamäť, cit a svedomie. Očkovať sa treba čo najčastejšie," vyzýva politička.

Štvrtok? Nevadí, budete sa REHOTAŤ (GALÉRIA)
Slováci aj v ťažkých chvíľach, akými sú napríklad zdražovanie a správanie politikov nestrácajú zmysel pre humor. Povrdzujú to vtipné, satiristické meme obrázky, ktoré boli zverejnené na sociálnej sieti. Šikovní a hlavne vtipní admini stránok si... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik