A máme tu ďalší rozkol medzi SaS a OĽaNO. Liberáli im teda naložili!
27 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

OĽaNO navrhuje zatvoriť obchody počas nedieľ. Saskárom sa to zdá absurdné. Liberáli poslali aj riadne štiplavý odkaz Matovičovmu poslancovi Richardovi Vašečkovi.

Počas energetickej krízy rieši OĽaNO nedeľné nákupy

 

Poslanci za OĽaNO predložili do parlamentu návrh novely Zákonníka práce, ktorým by sa od začiatku budúceho roka počas nedieľ zakázal maloobchodný predaj. Výnimkou by boli len štyri nedele v roku, píše denník Pravda.

Obchody by zostali otvorené poslednú nedeľu pred začiatkom školského roka a tri adventné nedele pred Vianocami.

Týmito výnimkami chcú umožniť obchodníkom zvýšenie tržieb a zásobenie obyvateľstva pred začiatkom školského roku a pred Vianocami.

Právnik Weis: Čo je za vysokou cenou elektrickej energie? Stačilo by urobiť jednu vec
Na riešenie „pandemických“ stavov núdze postačila vyhláška a uznesenie vlády. Aj na úkor ľudských práv a slobôd. Aký legislatívny prútik treba na záchranu slovenskej ekonomiky? Pýta sa právnik Peter Weis vo svojom blogu. Vysoká cena elektrickej... Čítať ďalej
27 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Na srdci im leží dobro žien

Práca počas nedele podľa poslancov spôsobuje najmä u žien, ktoré tvoria 80 % zamestnancov v maloobchode, nemožnosť tráviť voľný deň s rodinou.

„Navrhovaná zmena zavádza oproti súčasnému stavu približne 44 dní v roku, keď zamestnanci nemusia vykonávať pracovnú činnosť a má tak ambíciu pomôcť manželstvám, rodinám a deťom,“ tvrdia.

Saskári si OĽaNO riadne podali

"Zákazy a príkazy! Pán Vašečka vie najlepšie, ako máme žiť svoje životy," napísali liberáli na sociálnej sieti.

A minister školstva Branislav Gröhling pridal aj svoj súkromný status. "Snaha poslancov OĽaNO zatvárať v nedeľu obchody je absurdná. Ak niekto nechce ísť v nedeľu do obchodu, ale do kostola, má slobodnú vôľu rozhodnúť sa. Nenúťme však druhých, ako majú žiť."

Draxler: SaS po odchode svoje "výsledky" rýchlo zametie pod koberec
Mám návrh: keď už ministri za SaS odstupujú, čo keby láskavo aj dali odpočet, čo sa im vlastne za dva a pol roka podarilo. S celkom dobrou myšlienkou prišiel na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler. Poďme si zrekapitulovať "Lebo ak... Čítať ďalej
27 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik