Ultrakonzervatívny Vašečka ministrom školstva? Deti asi bude poúčať o "ejakulácii mimo pošvy"
26 | 08 | 2022 I Diana zaťková

Nastanú na školách prísne kresťanské pravidlá? Bude tvoriť etická výchova základ výučby? A zavedie sa jediná pravda kreacionizmu? Aj takéto otázky si môže niekto položiť, keď sa dozvie, že po odchode ministrov z SaS je jedným z najjasnejších mien na post ministra školstva súčasný šéf školského výboru NR SR Richard Vašečka (OĽaNO).

SaS ide na piatkové (26.8.) rokovanie vládnych strán s postojom, ktorý sa nezmenil, uviedol minister školstva Gröhling. SaS naďalej trvá na odchode lídra OĽANO a ministra financií Igora Matoviča z vlády. Na SaS-kárskych ministerstvách sú šéfovia pripravení a v podstate aj pobalení. O ich náhradníkoch sa v kuloároch zatiaľ iba šušká. Zatiaľ jedným z najjasnejších mien je šéf školského výboru NR SR Richard Vašečka, píše portál topky.sk.

Vašečka by mal totiž zasadnúť na miesto ministra školstva a nahradiť Branislava Gröhlinga. Gröhling priznal, že sa s ním stretáva pravidelne, no dôvodom je to, že Vašečka je šéfom školského výboru. No nič nie je zatiaľ isté. Jednou z Gröhlingových náhradníčok by mohla byť aj Mária Šofranko.

Postoje hodné temného stredoveku

Poslanec a predseda školského výboru Richard Vašečka (OĽANO)  je považovaný za ultrakonzervatívneho a kontroverzného poslanca. Opakovane predkladá spolu s ďalšími poslancami návrh na sprísnenie interrupcií. Podľa neho by sa ideálne ani žiadne interrupcie diať nemali. Otázka potratov už dávno začala rozkladať OĽaNO zvnútra, o čom písal aj Hlavný Denník.

Zásadné otázky, ako sú potraty, rozkladajú OĽaNO zvnútra
28 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová

Vašečka spoli s Annou Záborskou patrí k ultrakonzervatívneho krídlu OĽaNO. Vašečka sa kvôli rozdielnym názorom na právo na potrat pokúsil aj odvolať poslankyňu Janu Bittó Cigánikovú (SaS) z postu predsedníčky zdravotníckeho výboru. 

Ako Hlavný Denník informoval, Cigániková Vašečku označila za radikálneho zástancu úplného zákazu interrupcií. Mrzí ju jeho ideológia. "Pán Vašečka nemá rád slobodné a silné ženy s vlastným názorom, a preto ma neprekvapuje, že proti takýmto ženám bojuje nielen mimo parlamentu, ale aj v ňom. Je pokrytecké, že hovorí o porušovaní pravidiel a pritom jednoznačne takýmto návrhom porušuje koaličnú zmluvu," skonštatovala.

Ďalšia vojna v koalícii: Vašečka chce odvolať Cigánikovú z postu šéfky zdravotníckeho výboru
Poslanec a predseda školského výboru Richard Vašečka (OĽANO) navrhne na najbližšom zasadnutí poslaneckého klubu OĽANO odvolať poslankyňu Janu Bittó Cigánikovú (SaS) z postu predsedníčky zdravotníckeho výboru, informuje... Čítať ďalej
15 | 02 | 2021 | editor01hd

Poslanec a uznáva len boží zákon?

Vašečka je známy aj svojim blogom, kde propaguje svoje konzervatívne názory a preslávila ho aj veta o "ejakulácii mimo pošvy". Neskrýva teda ani ostré slová z oblasti sexuálneho života. "Úmyselná ejakulácia mimo pošvy je neprirodzená a traumatizujúca. A nemýľme sa, byť prirodzeným pri sexe nie je módny trend (ako biopotraviny či odmietanie kožuchov), ale Boží zákon!" píše rázne v jednom svojich článkov Vašečka. 

Manželský sexuálny akt je podľa Vašečku vyjadrením manželského sľubu. "Ak sa bojíme svojej plodnosti a odmietame ju, v skutočnosti sa nechceme celí dať a celí prijať. Ak manželia prerušujú sex, odmietajú ho dotiahnuť do konca," píše Vašečka.

Autor skompilovaných výrokov cirkevných autorít, doplnených o “vašečkovské” táraniny

Konzervatívec nonplus ultra bol protikandidátom Alojza Hlinu na post šéfa KDH, no neuspel. Aj Hlina má však na Vašečku, jemne povedané, ťažké srdce. Mali spolu spory, okrem iného aj o pravosť viery. Hlina ho nazval farizejom.

Hlina si totiž všimol, že Vašečka usporadúva platené prednášky o šťastnom manželstve. A zarazilo ho, že jeho dve sestry sú rozvedené. "Ak by sa to stalo v mojej rodine, určite by som nepredával kurzy s receptom na šťastné manželstvo, lebo je zjavné, že ho neviem," napísal vo svojom vyjadrení, ktoré zverejnil aj Hlavný Denník.

Hlina: "Vašečka robí platené prednášky o šťastnom manželstve, hoci má sestry rozvedené. Toto farizejstvo ničí"
Poslanec Richard Vašečka patrí ku konzervatívcom nonplus ultra. V minulosti mal spory s expredsedom KDH Alojzom Hlinom, okrem iného aj o pravosť viery. Spor, ako sa zdá, neskončil. Hlina si všimol, že Vašečka usporadúva platené prednášky o... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Michal Filek

"Tento poslanec je šéfom výboru pre školstvo. Nie je to žiadna akademická autorita, žiadny profesor, žiadne články v Science. Iba autor skompilovaných výrokov cirkevných autorít, doplnených o “vašečkovské” táraniny. Na Slovensku je to možné, u nás je vzdelanie "vysoko" cenené," ohodnotil pred časom Hlina Vašečkovu odbornosť a kompetentnosť.

A táto "kapacita" v odbore školstva má byť jeho ministrom? Na Slovensku všetko možné.

Tabák si podala štátneho tajomníka: Ste nehanebný!
Štipnite ma, prosím! Neverím, čo za status uverejnil štátny tajomník pre šport Ivan Husár. Rozčúlila sa nad nedávnym kontroverzným vyjadrením Husára o slovenských hráčoch v KHL poslankyňa a bývalá tenistka Romana Tabák na sociálnej sieti. "Je... Čítať ďalej
26 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik