SMER: Dôkazy o fašistických metódach NAKA (VIDEO)
25 | 08 | 2022 I Alica Kočišová

Na dnešnej tlačovke strany SMER odzneli tvrdé slová. Podľa rečníkov vyberaná skupina policajtov a vyšetrovateľov NAKA, prokurátorov špeciálnej prokuratúry a sudcov najmä špecializovaného súdu a najvyššieho súdu na základe politických pokynov vyrába dôkazy, pracuje s udavačmi a vyhráža sa svedkom. A toto je súčasťou bežného života na Slovensku. Cieľ majú jasný: likvidovať opozíciu. Smrť svedkov a udavačov spomínajú v mobilnej aplikácii ako úplne bežnú vec. Frázy ako "Koľko mŕtvych nám prejde? Sedem" alebo "Zabite farára!" sú silnou kávou pre celú spoločnosť. Robert Fico, Tibor Gašpar, Robert Kaliňák a Marek Para predstavili šokujúce dôkazy.

Robert Fico na dnešnej tlačovke strany SMER predložil screenshoty z komunikácie vyšetrovateľov, ktoré dostal v spisoch prípadov, v ktorých sú predstavitelia SMER-u obvinení. Všetky tieto dôkazy sú riadnou súčasťou spisov v rámci viacerých vyšetrovaní a považujú sa za oficiálne dôkazy. 

Medzi inými predstavili komunikáciu, v ktorej vyšetrovateľ NAKA Ján Čurilla posielal inštruktáž pre konkrétneho svedka k jeho výpovedi. Tým svedkom bol Csaba Demeter a mal vypovedať vo veci Dušana Kováčika, avšak vyšetrovateľ Pavel Ďurka si s ním nevedel poradiť. Podľa slov Roberta Fica z vypočúvania vyšiel so slovami: "Ten retardovaný Csaba Demeter nevedel nič zopakovať, splietal tam jeho meno aj meno Jána Čurillu - musel napísať celú zápisnicu z výsluchu on (Ďurka, pozn. redakcie) sám bez toho, aby sa Csaba Demeter k tomu vyjadril a následne to Csaba len podpísal."

Chmelár: Táto vojna nemá víťaza. Porazení budeme všetci
Politológ, spisovateľ a historik Eduard Chmelár na sociálnej sieti hodnotí dianie na Slovensku v súvislosti s polrokom vojny na Ukrajine. Mier v nedohľadne Naopak, hrozba eskalácie konfliktu je pol roka po prepade Ukrajiny ešte väčšia. Podľa... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

V skupine Apači cez aplikáciu WhatsApp sa objavili aj iné "zaujímavé" rozhovory:

"Čurilla: koho púšťajú do p....? Zadržať! Súhlas vybavím a potom uvidíme za čo...." - R. Fico sa zamýšľa ako je toto vlastne možné, najprv zadržať a dôvod zadržania si vymyslieť až neskôr.

V prípade, keď sa farár chcel zaručiť za Makóa sa v appke objavil ďalší odkaz od Čurillu: "Zabite farára!"

Zo spisov sa vynorili aj priznania vyšetrovateľov, že v rámci mobilnej komunikácie sa tešili zo smrti osôb, ktoré sa obesili alebo zastrelili. Písali si, že si otvoria šampanské, keď sa niekto zabil, alebo že niekomu pošlú lano a podobné veci.

Podľa dokumentov, z ktorých citovali predstavitelia SMER-u, nútili špeciálni prokurátori Šúrek a Repa vyšetrovateľa NAKA Kučerku, aby šiel do civilu a aby si v prípadoch, ktoré vyšetroval, vymýšľal. Odzneli aj iné, vyslovene znepokojujúce slová, ktoré boli súčasťou spisov: Čurilla svedkovi / policajtovi telefonicky povedal: " Čoskoro budeš mať možnosť ísť ku Kučerkovi domov, pôjdeš tam v rámci zásahovky a môžeš mu zastreliť jeho deti" Svedok mu podľa záznamov odpovedal: "Ja mu žiadne jeho deti strieľať nebudem."

SMER- SD: Pomoc ľuďom a firmám s cenami energií zo strany MH a vlády podporíme
Opozičná strana Smer-SD v parlamente podporí všetky opatrenia Ministerstva hospodárstva (MH) SR a vlády smerujúce k pomoci ľuďom a firmám zasiahnutým vysokými cenami energií. Po štvrtkovom rokovaní s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS)... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Pri výpovediach nesedia dátumy, v inom zázname sa vyšetrovateľ Dunčko pýta Čurillu: "Koľko mŕtvych nám prejde?" Odpoveď bola: "Sedem." Všetky tieto výroky sú jednoznačne za čiarou.

Počas tlačovky sa spomenuli aj prípady obvineného vyšetrovateľa Emmela a univerzálneho udavača Petra Petrova - s ním aj prokurátora špeciálnej prokurátora Repu, okrajovo aj prípad generála Lučanského. Robert Kaliňák kritizoval celý systém fungovania NAKA, neschopnosť a nekompetentnosť vyšetrovateľov. Ako jedinú záchranu organizácie vidí v tom, že začnú konať zákonne. "Ak by však konali zákonne, tak žiadny z týchto spisov by neexistoval. Lebo nemajú jediný zákonný dôkaz, k ničomu." - rozohnil sa Kaliňák. 

Dag Daniš: Hrozí Európskej únii rozpad?
"Sankcie sa otáčajú. Európskej únii hrozí rozpad, varujú investori" píše Dag Daniš na stránke denníka Štandard. Európsku úniu čakajú ťažké časy, to vidíme všetci. Euro je slabšie ako dolár, ceny energií sa šplhajú do nevídaných výšin, Macron... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik