Ďalší súboj dvoch klamárov! Kto je väčší? Sulík alebo Naď?
24 | 08 | 2022 I Tibor Malý

Jedno z prísloví hovorí, že „klame až sa mu z huby práši“. Zdá sa však, že asi veľmi pravdivé nie je, lebo ak by malo platiť aj na našich politikov, tak tým by sa muselo prášiť z úst ako pri vetre na niektorej z púští. Smutné ale je, že pri nich si už na ich klamstvá akosi zvykáme. O jednom takom píše aj portál tvnoviny.sk a týka sa ministrov Richarda Sulíka a Jaroslava Naďa.

Šéf SaS už netvrdí, že z OĽaNO klame iba „sám najvyšší“ Igor Matovič, ale teraz už aj jeho stranícky kolega a minister obrany Jaroslav Naď. Ak niekto nájde medzi našimi politikmi niekoho, kto hovorí pravdu, respektíve nesľubuje niečo, čo nemôže splniť, tak ten bude určite odmenený Nobelovou cenou a možno bude aj vysvätený, pretože sa postaral o zázrak. Pri tvrdeniach a vzájomných atakoch Sulíka s Naďom sa zrejme žiadny zázrak konať nebude, pretože obaja sväto-sväte presviedčajú národ, že pravda je na ich strane. Nuž a ty, „prostý“ človiečik, hádaj, na ktorej.

Sulík na sociálnej sieti tvrdil, že Naď klame

Jaroslav Naď totiž v diskusii Večer Mareka Vagoviča tvrdil, že Richard Sulík podmieňoval darovanie systému protivzdušnej obrany S-300 pre Ukrajinu zapožičaním vrtuľníka Black Hawk pre nemeckú milionársku rodinu Geissenovcov. Šéf liberálov mal údajne napokon ustúpiť, ten takéto niečo ale rezolútne odmieta. „Všetko už bolo dohodnuté. Prišiel som s tým na koaličnú radu, no neprešlo to, lebo to zablokoval Richard,“ opísal minister Naď, podľa ktorého to prvý raz neprešlo preto, že „vraj aby sme nedráždili Rusov“. Šéf SaS sa mal správať ako ohrdnutá nevesta ešte dvakrát, pretože druhý raz mal vidieť problém v tom, že by sme sa touto pomocou zapájali do vojny a tretíkrát to odmietal s odôvodnením, že „za to určite nebudú vývozné licencie“.

Mazurek sa poriadne pustil do Krúpu: Je to bezcitné, sociopatické a sadistické monštrum (VIDEO)
Svet v uplynulých pár dňoch šokovala správa, že v Rusku bol spáchaný atentát na dcéru Alexandra Dugina, jedného z najväčších ideológov putinovského Ruska. Dvadsaťdeväťročná Darja Duginová zomrela neďaleko Moskvy pri výbuchu auta, v ktorom mal... Čítať ďalej
23 | 08 | 2022 | Tibor Malý

Prirodzene, na toto Naďove tvrdenie prišla z druhej strany „adekvátna“ reakcia. Sulík na sociálnej sieti tvrdil, že Naď klame. „Ohradzujem sa voči bludom ministra obrany, ktorý najnovšie uviedol, že schválenie poskytnutia systému protivzdušnej obrany S-300 som blokoval a následne som to podmienil poskytnutím vojenského vrtuľníka pre Geissovcov. K žiadnemu blokovaniu z mojej strany neprišlo, pomoc Ukrajine prešla na zasadnutí vlády jednohlasne. Vývoznú licenciu na S-300 som nechal vystaviť obratom, keďže to má na starosti ministerstvo hospodárstva.“ Navyše, podľa šéfa liberálov Geissenovci, ktorí na Slovensku natáčali seriál, neleteli vojenským vrtuľníkom, ale súkromným.

Nápad z vrtuľníkom považoval za absurdný

„Agentúra Slovakia Travel síce preverovala možnosť zapožičania vrtuľníka a z ministerstva obrany dostali kladnú odpoveď, napokon ale od tohto zámeru upustili,“ uviedol Sulík, ktorý ešte dodal: „Od človeka, ktorý má pod sebou Vojenské spravodajstvo považujem takéto kroky za nebezpečné a mimoriadne zákerné. Rozumiem, že pre neho je to politický boj, ale všetko musí mať svoje hranice. Šírenie odporných lží je pre mňa ďaleko za týmito hranicami. Verím, že predstavitelia OĽaNO sa prestanú uchyľovať k praktikám Smeru a Jarovi Naďovi odporúčam, aby sa namiesto vymýšľania pomsty Sulíkovi povenoval radšej svojmu predsedovi, na ktorom stojí spolupráca tejto vlády s fašistami.“ Zvláštne však je, že jeho stranícka kolegyňa Jana Bittó Cigániková si uvedený „príbeh“ pamätá inak. Ako, to ale uviesť odmietla.

Súboj cti Naď vs Šutaj Eštok! A minister pálil naozaj ostrými (VIDEO)
Naši politici sú ako pes a mačka. Dokážu sa pohašteriť pre každú maličkosť a pritom sa tváriť, že je to pre národ jedna z tých najdôležitejších vecí. Nuž a presne toto sa stalo medzi hlasákom Matúšom Šutajom Eštokom a „obyčajným človekom“... Čítať ďalej
22 | 08 | 2022 | Tibor Malý

Prirodzene, úplne odlišný pohľad na celú vec má minister obrany Jaroslav Naď, podľa ktorého k tejto téme mali viaceré koaličné rady dva týždne. „Potom prišiel za mnou a povedal, že to teda nebude blokovať, lebo vidí, že všetci ostatní sú za, a že nájdeme cestu. Ale prídu tí Geissenovci a potreboval by Black Hawk vrtuľník,“ vyjadril sa Naď, ktorý podľa vlastných slov bol spočiatku ochotný k tomu pristúpiť. Dal si však podmienku, že musí dostať na vrtuľník oficiálne potvrdenie. To síce aj dostal, potom si to však rozmyslel, a dva dni predtým Sulíkov nápad s vrtuľníkom pre nemeckú rodinu, ktorá prišla na Slovensko natáčať svoju reality show, stopol - považoval ho totiž za absurdný.

___________________

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik