Politológ o koaličnej kríze: Ani z voza, ani na voz
21 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Politológ Samuel Abrahám výsledkami nedávnej koaličnej rady nie je vôbec prekvapený. Pre Topky tvrdí, že spor nemá riešenie - kríza je spor dvoch strán, ktoré nemajú kam ustupovať.

Chatakteristika odborníka

"Od začiatku sme svedkami toho, že ani Igor Matovič, ani Richard Sulík nevie ustúpiť a Eduard Heger zasa nie je dosť silný na to, aby rozkázal svojmu šéfovi," skonštatoval Abrahám. 

"Preto sme svedkami neriešiteľnej politickej krízy, ktorá vyvrcholí 31. augusta," dodal a pripomenul, že sobotňajšie rokovanie koalície malo nájsť cestu z koaličnej krízy. Tú vyvolali spory medzi SaS a OĽaNO.

Férová ponuka. Naozaj?

Eduard Heger načrtol návrhy na zmenu koaličnej zmluvy, ktoré sa týkajú prerozdelenia ministerstiev. Tiež by mala vzniknúť rozhodcovská komisia, ktorá má riešiť koaličné spory. OĽaNO, Sme rodina i Za ľudí tvrdia, že koaličnú krízu môže ukončiť len to, ak SaS upustí od ultimáta a bude hľadať dohodu na nových podmienkach spolupráce. 

Ladislav Kamenický o koaličnej rade: Mám sa smiať, či plakať?
Eduard Heger na TB po zasadnutí koaličnej rady predstavil päť návrhov na zmeny v koalícii. Na jeden z nich - rozhodcovskú komisiu, reagoval na sociálnej sieti aj podpredseda Smeru, Ladislav Kamenický. Neveril vlastným ušiam "Namiesto riešenia... Čítať ďalej
20 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Sulík súhlasí

Hoci predseda SaS s návrhmi súhlsail, stále trvá na odchode Matoviča z vlády. Inak ministri SaS podajú na konci augusta demisiu. Tento vývoj podľa Sulíka nezmenilo ani sobotňajšie rokovanie. Optimizmus neprejavil ani jeho oponent, líder OĽaNO.

Štatisti upozorňujú

Rozvrat štvorkoalície podľa Za ľudí a Sme rodina prišiel v čase, keď Slovensko čelí bezprecedentnej energetickej, ale aj ekonomickej kríze, upozorňujú Topky.

Na ďalšom kole koaličných rokovaní budú pokračovať v piatok 26. augusta.

Matovičova jednička: Záhadná, elegantná a produktívna (FOTO)
Spočiatku sa zdalo, že Mária Šofranko, jednotka na kandidátke OĽaNO, v politike veľa vody nenamúti. Okrem toho, že je vždy elegantná, svoj poslanecký plat si zaslúži - je totiž aktívnejšia, ako by ste si mysleli. A jej eleganciu si všimla aj... Čítať ďalej
20 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik