Matúš Šutaj Eštok: Hamranova NAKA opäť porušila zákon
19 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Zásah NAKA v advokátskej kancelárii, ktorý súvisel s podozrením zo spáchania trestného činu podplácania bol realizovaný v rozpore s Trestným poriadkom a judikatúrou Ústavného súdu SR na čo upozornila aj Slovenská advokátska komora," tvrdí Matúš Šutaj Eštok (Hlas - SD), poslanec NR SR.

"Keď NAKA chcela zabezpečiť dôkazy o podplácaní v Slovenskej inšpekcii životného prostredia, mala sa správne zamerať iba na dôkazy, ktoré sú pre danú trestnú vec potrebné," myslí si Šutaj Eštok.

"V právnom štáte nemôže dochádzať k situáciám, že príslušníci NAKA odoberú techniku advokátskej kancelárii spolu s dátami klientov, ktorí s podozrením z trestnej činnosti nemajú nič spoločné. Ide o hrubý zásah do dôvernosti prejavu medzi advokátom a klientom," dodáva.

Peter Pellegrini: Figový list Igora Matoviča sa ukryl
"Pred detinskou tlačovkou Igora Matoviča, kde sa vyviňoval a obviňoval Sulíka z ďalších klamstiev, sa 300 zamestnancov dozvedelo, že skončili na ulici. Ľudia, ktorí musia živiť svoje rodiny," zdôrazňuje expremiér Peter Pellegrini (Hlas - SD). ... Čítať ďalej
18 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ako z Hamranovej učebnice temných síl

"Podozrenie z protiprávneho konania potvrdzuje aj upozornenie znalca, že dáta, ktoré mali byť zabezpečené je možné technicky vyselektovať od dát, ktoré s daným prípadom nesúvisia a teda majú byť aj naďalej chránené advokátskym tajomstvom," vysvetľuje Matúš Šutaj Eštok.

"Možno je len náhoda, že rovnaká advokátska kancelária zastupuje aj politicky exponovanú kauzu exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského a zhabanie techniky vyzerá ako z Hamranovej učebnice temných síl," komentuje v závere príspevku Matúš Šutaj Eštok.

Jozef Lenč: Matovič vyzval sám seba, aby neklamal (FOTO)
Politológ Lenč poukázuje na narcizmus Igora Matoviča (OĽaNO), ministra financií a adresuje mu ostré slová. Reaguje na brífing podpredsedu vlády a ministra financií SR Igora Matoviča, ktorý mal názov: "Prosím vás, už neklamme". "Prosím vás, už... Čítať ďalej
18 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Podľa SAK orgány činné v trestnom konaní mimoriadne vážne ohrozili právo na dôvernú komunikáciu klientov s advokátmi

Slovenská advokátska komora (SAK) kritizuje tohtotýždňový priebeh prehliadky nebytových priestorov advokátskej kancelárie v Bratislave. Podľa nej orgány činné v trestnom konaní mimoriadne vážne ohrozili právo na dôvernú komunikáciu klientov s advokátmi. Avizovala, že zváži kroky, ktoré by mohli viesť k ochrane základných práv občanov na právnu pomoc. TASR o tom informovali z mediálneho odboru SAK.

"Informácie, ktoré máme z medializovanej prehliadky, sú mimoriadne znepokojivé. Vyšetrovatelia podľa našich informácií odoberali techniku s dátami klientov, ktorí navyše nemali nič spoločné s trestným konaním, pre ktoré prehliadka bola povolená," povedal predseda SAK Viliam Karas.

___________________

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik