Judita Laššáková: Rusko, Ukrajina a pokrytectvo koalície na čele s Čaputovou
19 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Pokrytecké správanie slovenských politických špičiek hodnotí ústavná právnička Judita Laššáková.

Čierne listiny

Laššáková konštatuje, že zoznamy neprijateľných osôb tu boli vždy, ale v tejto dobe sa na také zoznamy dostávajú aj osoby, ktoré mali aj v minulosti akýkoľvek kontakt s Ruskou federáciou. 

"Apolitický politik Juraj Šeliga vo svojom facebookovom statuse opätovne vyzýva Maroša Žilinku, aby vypovedal spoluprácu s ruskou prokuratúrou. Pánovi Šeligovi vadí, že Žilinka podpísal nejaký papier o spolupráci," hovorí Laššáková.

"Jurajovi Šeligovi uverí, až keď vyzve Eduarda Hegera, aby odvolal ministra financií," vysvetľuje.

12 otázok MUDr. Igora Bukovského pre umelcov
Dôvody, kvôli ktorým považuje MUDr. Igor Bukovský výzvu umelcov na odstúpenie Igora Matoviča, ministra financií za nenáležitú, zbabelú, patetickú, účelovú a pokryteckú zverejnil na sociálnej sieti. Kladie im 12 otázok. Budú umelci... Čítať ďalej
18 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Sputnik V

"Na jednej strane Šeligovi vadí podpísaný papier, ale nevadí mu, že Matovič dohodol biznis. Niečo, za čo sa Slovenská republika zaviazala zaplatiť Ruskej federácii. Covid zmizol a my si nepamätáme aféru Sputnik V, ani to, ako ju Matovič prezentoval," pripomína Laššáková veľké "vítanie dvoch miliónov dávok SputnikaV" na letisku v Košiciach.

Stabilný partner...?

"Pevne verím, že Ruská federácia aj plnením týchto zmlúv ukáže, že je stabilný partner, na ktorého sa v týchto ťažkých časoch môžeme spoľahnúť," pripomína Laššáková zostrih videa, ktoré pred poldruha rokom obehlo spravodajstvo.

Laššáková si myslí, že toto je dôvod, pre ktorý by mal Heger podať prezidentke návrh na odvolanie ministra Matoviča. 

Principiálny Heger

"Ak je premiér principiálny a prezidentka by jeho návrh na odvolanie Matoviča nerealizovala, predseda vlády ešte stále môže podať demisiu. To by znamenalo demisiu celej vlády," vysvetľuje Laššáková.

Čo by povedali Ukrajinci?

Laššáková vo videu zverejňuje aj zostrih relácie rádia Expres, kde sa moderátor Braňo Závodský pýta ešte premiéra Matoviča, čo za to premiér sľúbil Ruskej federácii.  

"Zakarpatskú Ukrajinu," odpovedal vtedy ešte premiér Matovič. Laššáková si o Matovičovi myslí svoje, ale tento človek by podľa jej názoru vo vláde nemal byť vôbec. Na druhej strane by podľa nej ani pani prezidentka nemala byť tam, kde je.

Baránek: Opäť panuje iba jedna pravda!
"Sme svedkami niečoho, kedy opäť panuje iba jedna pravda, v tomto prípade dokonca chránená kriminalizáciou tých, ktorí o nej pochybujú. Toto je vrchol totalitného správania sa našej vládnej garnitúry a opäť – médií," píše Ján Baránek pre... Čítať ďalej
18 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Pani prezidentka

"To nie sú moje slová, moje myšlienky. Ona každým jedným slovom dokazuje, že je tam omylom. Teraz sa jej ako keby rozbehla kampaň. Asi z nej idú robiť mierotvorcu, blahoželám. Ale pani prezidentka - vás bude voliť slovenský ľud. Občania SR. Nie zahraničie. Takže možno by ste mohli urobiť rešerš koho ste prezidentkou," uzatvára Laššáková a pripomína slová Zuzany Čaputovej.

"Mám pocit, že žijem v krajine, ktorej nerozumiem." Tie sa podľa právničky v krízovej situácii môžu zdať veľmi pravdivé... 

Výpadky liekov v lekárňach: Budeme sa liečiť "babskými radami"?
Lekárne na Slovensku avizujú výpadok aj voľne predajných liekov. Najväčší je podľa RTVS pri sprejoch do nosa a tak sa pacienti obzerajú po alternatíve. Je to bežné Ondrej Sukeľ, prezident Slovenskej lekárnickej komory pre RTVS povedal, že... Čítať ďalej
19 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik