Juraj Draxler: Sme takmer najhorší! Blahoželám vláde SR a osobitne Veronike Remišovej
19 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Z tejto búrlivej koalície si môžeme iba kolektívne búchať hlavu o múr." Tvrdí Juraj Draxler. Reaguje na správu o tom, že sme takmer najhorší v Európskej únii, čo sa týka digitalizácii!

Slovensko sa prepadáva. Kým do roku 2020 patrilo v rebríčku krajín Európskej únie do prvej dvadsiatky, posledný rebríček, ktorý bol zostavený už po zriadení nového ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie, ktorému šéfuje ministerka Veronika Remišová (Za ľudí) sa prepadlo až na 23. priečku. 

Exminister školstva Juraj Draxler reaguje na informáciu, ktorú zverejnil e.dennikn.sk.

Sme takmer najhorší v EÚ v digitalizácii!

"Tvrdí to najnovší oficiálny rebríček únie," upozorňuje Juraj Draxler.

"Blahoželám vláde SR a Veronike Remišovej zvlášť. Od nástupu tejto koalície sme vypadli z prvej dvadsiatky a teraz je od nás horšie už len Poľsko, Grécko, Bulharsko a Rumunsko. Ešte raz: všetkým aktérom srdečne blahoželáme," dodáva.

"Vrátane politického združenia slovensko.digital, ktoré tak úporne pred voľbami bojovalo za lepšiu digitalizáciu, ospravedlňujem sa tým radovým podporovateľom, ktorí tam prispievali reálne v dobrej vôlim" vysvetľuje Draxler.

"Iste, rebríčky treba vždy brať s určitou opatrnosťou ale každý, kto to sleduje, vie, že je to reálne zlé. Keby išlo len o nejakú zotrvačnosť, v poriadku. Ale ono sa naozaj veci riešia tak slabo, že nás žiadne zlepšenie v dohľadnej dobe nečaká," myslí si Draxler.

"Môžeme si len kolektívne z tejto koalície búchať hlavu o múr," konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti Draxler.

12 otázok MUDr. Igora Bukovského pre umelcov
Dôvody, kvôli ktorým považuje MUDr. Igor Bukovský výzvu umelcov na odstúpenie Igora Matoviča, ministra financií za nenáležitú, zbabelú, patetickú, účelovú a pokryteckú zverejnil na sociálnej sieti. Kladie im 12 otázok. Budú umelci... Čítať ďalej
18 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik