Rusko chce mať zastúpenie na septembrovom Valnom zhromaždení OSN
18 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Ruské veľvyslanectvo v Spojených štátoch požiadalo Biely dom a ministerstvo zahraničných vecí o vydanie víz ruskému ministrovi zahraničných vecí Sergejovi Lavrovovi a všetkým členom ruskej delegácie.

"Rusko chce mať zastúpenie na septembrovom Valnom zhromaždení OSN," informoval podľa maďarského portálu Index.hu, Anatolij Antonov, ruský veľvyslanec v USA prostredníctvom televízneho kanálu Rosija 24. 

"Veľvyslanectvo sa už v minulosti obrátilo na Biely dom a ministerstvo zahraničných vecí so žiadosťou o splnenie záväzkov krajiny, na území ktorej sa nachádza sídlo OSN a okamžité udelenie víz ministrovi a všetkým členom ruskej delegácie,"povedal veľvyslanec.

"Spojené štáty opakovane spôsobujú ťažkosti ruskej strane v súvislosti so služobnými cestami," zdôraznil, podľa Index.hu.

Napätie medzi Kosovom a Srbskom sa stupňuje! NATO pripravené!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg sa v stredu poobede v bruselskom sídle NATO stretol s prezidentom Srbskej republiky Aleksandrom Vučičom a následne na separátnom stretnutí privítal aj kosovského premiéra Albina Kurtiho, informuje... Čítať ďalej
18 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik