Rusi postupujú po celej frontovej línii, pripustil šéf ukrajinskej armády
17 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Rusi ostreľujú pozície až 800-krát denne, hovorí vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj. Pripustil, že ruské vojská "pokračujú v postupe po celej frontovej línii" v Donbase, avšak Ukrajinci majú podľa neho situáciu pod kontrolou. Informuje o tom americká televízia CNN.

Zalužnyj priznal, že ruské sily "pokračujú v postupe" v Donbase, ale uviedol, že "intenzívna" situácia je "plne kontrolovaná".

"Informoval som svojho kolegu o situácii v prednej línii. Je intenzívna, ale plne kontrolovaná," ​​povedal Zalužnyj po rozhovore s generálom Waynom Donaldom Eyrom, šéfom kanadského obranného štábu.

Zalužnyj dodal, že "nepriateľ pokračuje v postupe pozdĺž celej frontovej línie. Nepriateľ zároveň denne vykonáva približne 700-800 akcií ostreľovania našich pozícií, pričom používa 40 až 60 000 kusov munície."

Tento odhad je v súlade s mnohými západnými analytikmi o objeme munície používanej ruskými silami po relatívnom útlme začiatkom júla.

"Hlavné úsilie nepriateľa sa sústreďuje na zatlačenie našich jednotiek späť z Doneckej oblasti. Najintenzívnejšia situácia je teraz na osi Avdiivka-Pisky-Mariinka," povedal Zalužnyj. Touto osou je úsek asi 25 kilometrov západne od Donecka.

Belousovová si podala Zelenského: Z civilistov si spravil živé štíty!
Súčasný svet je skutočne zvláštny. Teda nielen svet, ale aj ľudia v ňom. A najmä tí, ktorí sa rozhodli robiť politiku. Patrí medzi nich aj ukrajinský komik Volodymyr Zelenskyj, ktorý sa vo svojej vlasti stal dokonca prezidentom! A ešte akým... Čítať ďalej
17 | 08 | 2022 | Tibor Malý
 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik