Matovičova reakcia na obvinenia SaS: Stranu prirovnal k Mečiarovi a Ficovi
17 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

"Prosím Vás, neklamme." Tak znela téma narýchlo zvolaného brífingu ministra financií Igora Matoviča. Tlačový brífing tvolal expremiér ako reakciu na dennodenné, podľa neho klamlivé, výroky o ňom zo strany SaS na sociálnej sieti.

Na otázky odpovedať nechcel

Dnes 17.8. sa podvečer na ministerstve financií uskutočnil tlačový brífing podpredsedu vlády a ministra financií Igora Matoviča na tému „Prosím Vás, neklamme“. Matovič tak reagoval na „klamstvá“ SaS.

Expremiér hneď na začiatku uviedol, že na otázky novinárov odpovedať nebude. Podľa jeho slov ide o vážnu situáciu, ku ktorej sa musí vyjadriť, informuje televízia TA3.

Prišiel aj s videom

Matovič uviedol, že verí v múdrosť ľudí na Slovensku a na "klamstvá" liberálov sa vyzbrojil dôkazmi. Podľa strany SaS Matovič tvrdil, že rodinný balíček sa vetovať nedá. K tomu sa Matovič pustil video. „V skutočnosti bola reportáž o zvyšovaní daní, ktoré mali kryť rodinný balíček.“

Ako ďalej Matovič pokračoval, video malo poukazovať na to, že nikto nemôže rodinný balíček vetovať. Práve toto údajne spustilo koaličnú krízu. Avšak ako tvrdí, skutočnosť bola úplne iná.

„Keď si pozriete reportáže z dňa 1. mája, SaS hovorila, že daňový bonus nebudú vetovať, rodinné prídavky nebudú blokovať, ale čo vetovať budú, je zvyšovanie daní. Na to som ja dňa 5. mája zareagoval, že to vetovať nemôžu, lebo je to v programovom vyhlásení vlády,“ pokračoval Matovič.

SaS opäť usvedčuje Igora Matoviča z klamstva
Pozrite sa, čo tvrdil Igor Matovič v roku 2011 o páde Radičovej vlády," vyzýva na sociálnej sieti strana Sloboda a Solidarita (SaS) a zverejňuje video s Igorom Matovičom. Igor Matovič podľa SaS pokračuje v šírení naratívu, že SaS povalila vládu... Čítať ďalej
17 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pravda je úplne inde

Svojich kolegov preto minister financií poprosil, aby nemanipulovali s pravdou. Podľa Matovičových slov sa to „vymyká Mečiarovým aj Dzurindovým a Ficovým zvyklostiam“.

„Chcel by som poprosiť kolegov z SaS, aby ľudí neklamali, aby sme ľuďom hovorili celú pravdu, aby nezostrihávali z videí iba tú časť, ktorá im vyhovuje,“ pokračoval Matovič. Ako ďalej tvrdí, celá pravda je úplne inde.

Spor vo vláde sa vyostril po tom, ako parlament prelomil veto prezidentky pri tzv. protiinflačnom balíčku z dielne Matoviča. Liberáli prestali chodiť na koaličné rady, vypovedali koaličnú zmluvu a žiadajú prepracovanie novej. Ich požiadavkou je aj odchod Matoviča z vlády. OĽANO to odmieta.

SaS vyhlásila, že už nie je súčasťou koalície a ak sa do konca augusta nenaplnia jej požiadavky, ministri zo strany podajú demisiu.

Celý prenos tlačového brífingu zverejnil spravodajský portál TA3 na svojich stránkach:

https://www.ta3.com/clanok/243742/tb-ministra-financii-i-matovica-o-vyzve-voci-partnerom-sas 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik