Za štvrťrok zarobil viac ako Apple, Facebook a Google dohromady!
17 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Saudský ropný gigant Aramco dosiahol rekordné štvrťročné zisky - viac ako Apple, Facebook a Google dohromady, píše portál Breitbart.

Štátna Saudsko Arabská ropná spoločnosť Aramco oznámila, že v druhom štvrťroku 2022 zaznamenala medziročný nárast čistého príjmu o 90 percent! To predstavuje rekordne vysoký zisk 48,4 miliardy dolárov. Informovala o tom tlačová agentúra SPA .

Vyššie ceny ropy

Nárast bol poháňaný predovšetkým vyššími cenami ropy a predanými objemami, ako aj silnými rafinérskymi maržami v druhom štvrťroku a vyššími odberateľskými maržami v prvej polovici roku 2022.

„Korunovačný klenot a hlavný zdroj príjmov pre konzervatívne kráľovstvo v marci dočasne vytlačil Apple ako najhodnotnejšiu spoločnosť sveta. Teraz je na druhom mieste v zozname,“ uviedla Agence France-Press (AFP). 

Zisky spoločnosti Aramco od apríla do júna boli vyššie ako zisky spoločností Apple Inc. (19,4 miliardy USD), Alphabet Inc. (materská spoločnosť Google, 16 miliárd USD) a Facebooku (6,7 miliardy USD) dohromady.

Prezident Aramco si mädlí ruky

Prezident a generálny riaditeľ Aramco Amin H. Nasser vydal vyhlásenie o rekordne vysokých príjmoch jeho spoločnosti za posledných niekoľko mesiacov.

"Zatiaľ čo volatilita globálnych trhov a ekonomická neistota pretrvávajú, udalosti v prvej polovici tohto roka podporujú náš názor, že pokračujúce investície do nášho odvetvia sú nevyhnutné – aby pomohli zabezpečiť dobré zásobovanie trhov, ako aj uľahčili riadny energetický prechod. V skutočnosti očakávame, že dopyt po rope bude počas zvyšku dekády naďalej rásť, a to aj napriek ekonomickým tlakom na zníženie krátkodobých globálnych predpovedí."

„Ceny prírodného plynu a elektriny vzrástli na nové rekordy, čo v niektorých krajinách motivuje k prechodu z plynu na ropu," uvádza sa v analýze IEA.

Prečo majú podľa Kissingera Rusku zostať teritóriá, ktoré získalo v roku 2014?
Bývalý americký minister zahraničia Henry Kissinger vo svojich 99 rokoch vydal novú knihu, ktorá sa volá Leadership, šesť štúdií zo svetovej stratégie. Zaoberá sa vizionárstvom a výsledkami práce šiestich svetových lídrov po druhej svetovej vojne.... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik