Vatikánsky dotazník ponúka tretiu možnosť pohlavia. Pápež z toho radosť nemá
16 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Nový vatikánsky dotazník ponúka respondentom tretiu možnosť pri deklarovaní pohlavia, a to: muž, žena a iné, informuje portál Breitbart.

Dotazník s názvom „Cirkev počúva“ má za cieľ zhromaždiť názory ľudí na Cirkev. Jeho výsledky „budú zaslané Biskupskej synode, ktorá sa zíde v Ríme v októbri 2023, aby dala Cirkvi nový život“.

Cirkev počúva

„Pápež František chce vedieť, ako vidíme Cirkev a čo si myslíme, že by mala Cirkev urobiť, aby sa nám priblížila, aby sme mohli spoločne napredovať,“ vysvetľuje prieskum, ktorého autorom je monsignor Lucio Adrian Ruiz, sekretár vatikánskeho komunikačného oddelenia.

Ďalej sa prieskum pýta, či si respondenti myslia, že Cirkev „počúva/hovorí s inými sociálnymi skupinami? LGBTQI+, novinári, odbory, podnikatelia, iné náboženstvá, vedci?

Opäť platí, že medzi možnosťami záväzkov, ktoré by Cirkev mala prijať, aby sa priblížila k ľuďom, je odpoveď: „pomáhať a sprevádzať LGBTQI+ osoby“.

Nová pravda?
V Spojených štátoch ohlásili revíziu svojho postoja k Zelenskému. Prispievateľ do Newsweeku Cortez napísal, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odhalil Západu svoju skutočnú povahu.Washington prehodnocuje svoj postoj k jeho vláde. Novinár... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Milan Laca

Boh stvoril ľudské bytosti ako muža a ženu

Zatiaľ čo pápež František naliehal na Cirkev, aby sa ku všetkým ľuďom správala s veľkou úctou ako k Božím deťom, zároveň trval na tom, že Boh stvoril ľudské bytosti ako muža a ženu.

V roku 2016 František publikoval dlhý učebný text o manželstve a rodine s názvom Radosť z lásky ( Amoris Laetitia ), v ktorom kritizoval teóriu rodu za popieranie „rozdielnosti a reciprocity v povahe muža a ženy“ a za sen o „spoločnosti bez sexuálnych rozdielov“.

Chorá spoločnosť

„Oceniť naše telo ako mužské alebo ženské,“ povedal, „je nevyhnutné pre naše vlastné sebauvedomenie pri stretnutí s inými, ktorí sú od nás odlišní. Snahy o zrušenie sexuálnych rozdielov na základe anatómie sú príznakom chorej spoločnosti, ktorá „už nevie, ako sa s tým vysporiadať,“ napísal.

Jadrová vojna by spôsobila svetový hladomor s piatimi miliardami mŕtvych
Podľa novej štúdie by v prípade totálnej jadrovej vojny medzi USA a Ruskom zomrelo od hladu viac ako päť miliárd ľudí. Klimatológovia z Rutgersovej univerzity (USA) v recenzovanej štúdii uverejnenej v súvislosti s prebiehajúcou vojnou na Ukrajine... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

V tom istom roku pápež označil rodovú teóriu za „veľkého nepriateľa“ manželstva a povedal, že ideológia pohlavia je súčasťou globálnej vojny proti tradičnému manželstvu.

Globálna vojna za zničenie manželstva

Sme svedkami „globálnej vojny za zničenie manželstva“, v ktorej hrá kľúčovú úlohu rodová teória, ktorá bojuje „nie zbraňami, ale myšlienkami,“ povedal.

O štyri roky neskôr pápež napísal, že rodová teória je „nebezpečná“, pretože si implicitne želá „zničiť v koreni ten tvorivý projekt, ktorý Boh chcel pre každého z nás – rozmanitosť a rozdiel – tým, že všetko urobí homogénnym a neutrálnym“.

„Je to útok na odlišnosť, na Božiu tvorivosť, na muža a ženu,“ uviedol František.

Sudkyňa Jelínková: Za sexuálne zneužívanie dievčaťa kňazom podmienka, za úplatok zeleninou 5 rokov nepodmienečne (zatiaľ neprávoplatne)
Dana Jelinková je aktívna sudkyňa na súde Krajský súd Bratislava. Na portáli dana.blog.pravda.sk publikovala zaujímavý názor. Redakcia HD ho prebrá celý, do textu nezasiahla. Trestná politika a jednotlivé trestné sadzby toho-ktorého členského... Čítať ďalej
15 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik