Sulík: Toto nie je osobný spor! Igor nie je spôsobilý byť členom vlády
16 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Toto nie je osobný spor! S Igorom Matovičom sa kultivovane vládnuť nedá! Strana SaS takto vysvetľuje na sociálnej sieti svoje rozhodnutie odísť z koalície a aj z vlády.

"Napriek našej snahe o kultivované a konštruktívne vyriešenie koaličnej krízy sme neustále vystavovaní rôznym útokom a klamstvám. Každý jeden status Igora Matoviča, bohužiaľ, potvrdzuje, že nie je spôsobilý byť členom vlády, osobitne v čase toľkých kríz, ktorým Slovensko aktuálne čelí," píše sa na facebookovej stránke liberálov, ktorá reaguje na vyjadrenia OĽaNO.

Prehltol som, aj keď ma nazval idiotom

K statusu sa pridal aj líder SaS a minister hospodárstva Richard Sulík. „Ak by išlo o osobný spor, tak z vlády odídem už vtedy, keď ma Igor Matovič nazval idiotom. Napriek všetkým urážkam a klamstvám, na ktoré už vyše roka nereagujem a nad ktorými som sa povzniesol, som navrhol Igorovi Matovičovi ešte minulý rok zakopať vojnovú sekeru," vysvetľuje Sulík.

Minister hospodárstva Matovičovi vraj ponúkol spoluprácu a uistil ho, že môže rátať s plnou podporou poslaneckého klubu. "To platilo aj v prípade veľkej investície Volva na Slovensku, keď som mu navrhol, aby so mnou išiel do Göteborgu a následne sa zúčastnil na tlačovej besede," pokračuje líder liberálov.

To všetko podľa Sulíka boli kroky na to, aby sa ich vzťahy znormánili. "Toto by predsa nerobil niekto, kto by mal s tým druhým osobný spor.“

Stanovisko OĽaNO k pádu vlády. „To nie my, to oni!“ A ukazujú na SaS
Nezmieriteľní! Nie, to nie je len názov filmu režiséra a skvelého herca Clinta Eastwooda, ale aj situácia okolo vzťahu šéfa OĽaNO Igora Matoviča a liberálov z SaS. Situácia okolo Richarda Sulíka a Igora Matoviča by sa však dala pomenovať aj názvami... Čítať ďalej
15 | 08 | 2022 | Tibor Malý

Matovič je prilepený na stoličke

„Igor Matovič nevie prijať čo len náznak kritiky. Tak, ako svoje statusy venoval pani prezidentke, pani Baťovej, vedcovi Čekanovi či šéfredaktorovi Aktualít Bárdymu, teraz ich venuje Richardovi Sulíkovi," zasekundoval svojmu straníckemu šéfovi aj súčasný minister školstva, vedy, výskumu a športu Braňo Gröhling.

Gröhling je presvedčený, že namiesto toho, aby expremiér priznal svoje chyby a nechal dovládnuť štvorkoalíciu, tak z toho robí osobný spor, prehlbuje vládnu krízu a je prilepený na stoličke.

"Ako máme my spraviť krok späť, keď tento človek, ktorý sa v jeden deň ospravedlní za všetky hriechy, o ktorých ani nevie, a na druhý deň svojím statusom douráža megainvestíciu Volva, len potvrdzuje, že s ním sa jednoducho vládnuť nedá?“

Igor Matovič kope hlava-nehlava. Cíti svoj koniec?
Prečo sa koaličná kríza dostáva do stále hlbšieho závozu? Vysvetlenie "objavil" Igor Matovič a na sociálnej sieti to všetkým jasne vysvetlil. Rekapitulácia "Radičová: 1 rok, 3 mesiace a 2 dni. Matovič: 1 rok a 9 dní. Heger: 1 rok a 5 mesiacov. Až... Čítať ďalej
15 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Reakcia na Matovičov status

"Nie som optimista, ale SaS 1. septembra povalí už tretiu protikorupčnú vládu v rade. Môžeme dúfať, môžeme ich prosiť, môžeme vyzývať, nič nepomôže, aj tak rozhodne jeden človek ako vždy doteraz. A mne je to veľmi ľúto, keď si len predstavím, kde by sme ako Slovensko mohli byť, ak by sme nemuseli znášať neustále podrazy, ponižovanie, vydieranie a hrozby povalenia vlád od vlastného koaličného partnera,"  uviedol Matovič na sociálnej sieti a status SaS bol reakciou na jeho vyjadrenia.

Reakcia na Remišovú

Na požiadavku šéfky Za ľudí Veroniky Remišovej, aby SaS ostala vo vláde do konca zimy a energetickej krízy, aby minister hospodárstva neutekal pred zodpovednosťou, reagoval Gröhling tým, že strana Za ľudí sa mesiace nedokáže postaviť Matovičovi.

Strana by podľa neho mala vyzývať niekoho iného. Potrebné je podľa neho sústrediť sa na dotiahnutie plánu obnovy a ďalších výziev, pred ktorými stojíme. "Celá Európa rieši energetickú krízu a my opäť riešime ministra Matoviča," podotkol.

Draxler: Ako to, že Kavecká je ešte stále poslankyňou ? Sú to zvrhlíci, nič iné
Ako to, že Monika Kavecká (OĽaNO) je ešte stále poslankyňou? Túto otázku položil na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler. Podľa neho nie je až tak veľa podobných príkladov amorálnosti v dnešnej politike. Exminister pripomína, že... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik