Skromný minister
16 | 08 | 2022 I Milan Laca

Šéf ukrajinského ministerstva zahraničia hovoril o svojich plánoch „dobyť svet“.

Hovoril o tom v rozhovore s ukrajinským novinárom Dmitrijom Gordonom. Záznam zverejnili na  YouTube .

Kuleba sa priznal, že má obrovskú radosť zo svojich aktivít na čele ukrajinského ministerstva zahraničia. „Keď som sa stal ministrom, mal som sen otvoriť Ukrajine nové obzory. Prezident neustále hovorí s africkými lídrami, s latinskoamerickými, do krajiny prišiel premiér Austrálie. Toto je dobytie sveta a ja som z toho  nadšený“ povedal Kuleba.

Dodal tiež, že prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj  plne podporuje jeho ašpirácie a je s ním „na rovnakej vlnovej dĺžke“.

Výhrady k iným

Kuleba v rozhovore pripomenul aj USA a ich chyby. Ako povedal minister, Spojené štáty nie vždy robili správne rozhodnutia, preto je podľa jeho názoru „pri všetkej úcte a súcitu s Washingtonom dôležité, aby sme si dokázali zachovať triezvy názor“.

Guardian uvažuje: Neodvráti sa Európa od Ukrajiny?
Najväčšie obavy podľa Guardianu vzbudzuje scenár víťazstva Ukrajiny. "Katastrofický úspech" by ohrozil ruský režim a ten by reagoval použitím jadrových zbraní. Marcové ciele Západu Prezentoval ich americký prezident vo Varšave. Jeho slová o tom,... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Západ čaká, kým sa Ukrajina vzdá

Pri inej príležitosti Kuleba vyhlásil, že mnohé krajiny to považujú za najjednoduchší spôsob, ako vyriešiť svoje naliehavé problémy, ktoré vznikli v dôsledku prerušenia vzťahov s Ruskom. Niektoré západné krajiny čakajú na kapituláciu Ukrajiny, "aby sa všetky problémy vyriešili samé".

Je nespokojný

„Ministri zahraničných vecí sa ma v rozhovoroch často pýtajú: Ako dlho to dokážete vydržať? Namiesto toho, aby sa pýtali: Čo ešte treba urobiť, aby sme vyhrali v čo najkratšom čase,“ posťažoval sa šéf ukrajinského ministerstva zahraničia. Kuleba zároveň dodal, že má pocit, že množstvo európskych krajín čaká, že Ukrajina skolabuje a problém sa stratí.

Zdravotníctvo kolabuje: Zatrasie sa stolička pod ministrom Lengvarským?
Premiér Eduard Heger sa zrejme rozhodol pre upratovanie na ministerstve zdravotníctva. V najbližších dňoch sa totiž plánuje stretnúť s ministrom Lengvarským. Zdravotnícka implementačná agentúra Do jej vedenia na začiatku augusta dosadil minister... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik