SaS a OĽaNO: Hráte vo veľmi zlej telenovele. Ale kde je občan?
16 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Zdá sa, že v ostatných dňoch sa koaličná kríza zmenila na statusovú prestrelku medzi dvoma, v kríze kľúčovými partnermi - SaS a OĽaNO. Ani jedna strana sporu tej druhej nič nedaruje.

SaS zavádza, OĽaNO to mrzí

"V tak vážnej veci, ako sú dôvody vypovedania Koaličnej zmluvy a dôvody na povalenie vlády. Tvrdenie, že predseda SaS nevetoval Prorodinný balíček preto, lebo sa obával, že nebude veto SaS akceptované, je úsmevné," tvrdí OĽaNO, podľa ktorých to odznelo aj na zatiaľ poslednom stretnutí koaličných strán. Aj zástupcovia SaS sa zhodli na tom, že situácia, kedy by akékoľvek uplatnené veto strany SaS nebolo akceptované ostatnými partnermi v koalícii, nikdy nenastala.

Bez varovania

OĽaNO v statuse obvinilo SaS, že vypovedanie koaličnej zmluvy prišlo pred hlasovaním o Rodinnom balíčku a bez varovania. 

Belousovová: Kto tu tvrdí muziku?
Politička si na sociálnej sieti v statuse tentokrát všíma, aký hon na Rusov sa snaží v Európe vyvolať Ukrajinský prezident. Nedajme im víza "Ukrajinský prezident Zelenský pred pár dňami navrhol, aby štáty EÚ odmietli vydávať víza všetkým občanom... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

"Vedenie SaS sa predtým nikdy ani len nepokúsilo vetovať proces, obsah a ani rokovanie s opozíciou pri tomto zákone. Práve naopak, SaS ústami priamo predsedu Richarda Sulíka na koaličnej rade dala súhlas na rokovanie s opozíciou: „My vám to nepodporíme, ale ak chcete, presaďte si to s opozíciou a my ako gesto dobrej vôle to nebude považovať za porušenie Koaličnej zmluvy." Bohužiaľ, stal sa pravý opak," konštatuje autor statusu.

Výzva SaSke

"Snažiť sa dodatočne legitimizovať svoje "dôvody" na povalenie vlády opakovaním nepravdivých obvinení nie je správne a vôbec nepomáha ku konštruktívnej diskusii. Vyzývame preto SaS, aby ustúpili od svojich ultimatívnych požiadaviek zjavne postavených na krivých obvineniach. Alebo narovinu prezentovali verejnosti skutočné dôvody, ktoré ich k povaleniu vlády vedú, uzatvára autor na stránke OĽaNO výzvou svoj status.

Blaha: V Denníku N musia od zúfalstva vyskakovať z okna
Zmena sa blíži! A už to tušia aj v N-ku. Toto skonštatoval na sociálnej sieti Telegram opozičný poslanec Ľuboš Blaha, keď si pozrel výsledky najnovšieho volebného prieskumu. Ten si dal urobiť priamo Denník N. "Dali si urobiť volebný prieskum a... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

O pár hodín neskôr SaS vyvracia "Matovičovo klamstvo"

"Opäť sme Igora Matoviča nachytali, ako v rozmedzí pár mesiacov mení svoje vyjadrenia v prípade rodinného balíka a konania SaS, tak, ako mu to akurát vyhovuje," dokladá SaSka svoje tvrdenie videom.

„Postavia sa na tlačovku a povedia - ak toto predložíme na vláde, budeme ignorovať ich veto a predložíme to do parlamentu. SaS odchádza z koalície....Veci, ktoré sú v súlade s programovým vyhlásením vlády, netreba dávať na koaličnú radu a priamo môžu ísť do parlamentu. Preto som navrhol Za ľudí a Sme rodina- kašlime na SaSku, ideme v súlade s PVV, nemôžeme predsa kvôli ješitnej zlomyselnej SaSke zablokovať pomoc ľuďom. Takto to pôjde do parlamentu, či sa SaSka postaví na hlavu alebo nie," cituje strana Sas Matovičovo vyjadrenie z mája tohto roka.

Kde je v tom celom občan, vážení?

Občan je v tomto spore postavený do úlohy diváka. Diváka, ktorý má čoraz väčší problém zohnať lieky, uživiť rodinu a obáva sa, ako vydrží najbližšiu vykurovaciu sezónu a či vôbec bude "vykurovacia". 

Zuzana Belicová sa baví na strane Za ľudí
S blížiacim sa ultimátom Richarda Sulíka a odchodu SaS z koalície sa z niektorých strán ozýva čoraz viac "rád", aby odišiel až na jar, keď už teda chce. Tieto "rady" zaujali aj Zuzanu Belicovú, sestru a známu kritičku Igora Matoviča. Tá si na... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik