Podľa Putina Západ využíva Ukrajinu ako potravu pre delá
17 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Západ otriasol systémom európskej bezpečnosti a využíva Ukrajinu ako potravu pre delá," vyhlásil to v utorok ruský prezident Vladimir Putin vo svojom prejave k účastníkom X. moskovskej medzinárodnej bezpečnostnej konferencie, informuje maďarský portál Index.hu.

Putin obvinil Spojené štáty, NATO, ako uviedol „...kolektívny Západ a „západnú globalistickú elitu...“ z organizovania provokácií a kolapsu európskej bezpečnosti.

Zvyšovaním údernej schopnosti útočných síl na východnom krídle NATO, rozvojom vojenskej infraštruktúry a inštalovaním protiraketovej obrany podľa neho bezpečnosť neposilňuje, ale naopak oslabuje. Namietal, že NATO nezobralo na vedomie minuloročné ruské návrhy o zaručení vzájomnej bezpečnosti.

Cez Krymský most do Ruska prúdi rekordný počet vozidiel
Rekordný počet automobilov podľa ruských štátnych médií prekročil most spájajúci Moskvou anektovaný Krymský polostrov s Ruskom, čo naznačuje, že istý počet Rusov, ktorí sa do regiónu nasťahovali po ruskej anexii v roku 2014, odtiaľ teraz uteká.... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | TASR

Putin obvinil USA

Západné krajiny si podľa ruského prezidenta chcú udržať „hegemóniu“ začatím vojenských konfliktov. Tvrdil, že Rusko spustilo „špeciálnu operáciu“ na Ukrajine v plnom súlade s Chartou Organizácie Spojených národov.

Obvinil USA a ich „vazalov“ z hrubého zasahovania do vnútorných záležitostí suverénnych štátov, organizovania provokácií, prevratov a občianskych vojen.

"Vyhrážkami, vydieraním a nátlakom sa snažia prinútiť nezávislé štáty, aby poslúchli ich vôľu," cituje maďarský portál Index.hu. 

Čína varuje NATO
Čína varuje pred dôsledkami útoku NATO na Krym. Agentúra Sina predpovedala ruský raketový útok na Londýn, ak NATO udrie na Krym Znepokojenie Autor tvrdí, že Moskva je odhodlaná. „Len čo NATO zaútočí na Krym, bude to znamenať vyhlásenie vojny... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik