Nové Putinovo varovanie (VIDEO)
17 | 08 | 2022 I Milan Laca
Putin vydal pre Západ desivé varovanie. Daily Express napísal, že Putinovo vyhlásenie o dodávkach zbraní ruským spojencom znepokojilo Západ.
Opäť pohrozil
Prezident Vladimir Putin vyslovil na ruskom fóre Army 2022 „chladné varovanie“, keď povedal, že svojim spojencom, vrátane socialistických režimov v Latinskej Amerike, poskytne zbrane, píše Matthew Dooley v článku pre Daily Express. Západ sa už dlho snaží zabrániť krajinám ako Irán alebo Severná Kórea a o socialistoch v Latinskej Amerike nehovoriac, získať moderné a silné zbrane. Putin však dal jasne najavo, že Moskva je pripravená pomôcť týmto štátom, napísal v článku.
 
Hoci Putin vo svojom prejave priamo nepomenoval konkrétny národ, ide aj o jeho ideologických spojencov v Latinskej Amerike – Venezuelu, Kubu a Nikaraguu –, ktorým chce vo vyššej miere poskytovať strelné zbrane aj vojenskú „spoluprácu“. Tým značne posilní moc týchto autoritárskych režimov a zabezpečí neustále rastúci vojenský vplyv Ruska v regióne. Takpovediac za humnami USA, píše Breitbart.
Fórum Armija 2022
 
Dostanú všetko
Autor pripomína, že ruský líder ponúkol spojencom získanie najmodernejších typov zbraní, od ručných,  po obrnené vozidlá, delostrelectvo, bojové lietadlá a bezpilotné lietadlá. Putin zároveň poznamenal, že všetky tieto  zbrane už boli použité v skutočných bojových operáciách.
 
Dooley napísal,  že ak by Rusko začalo dodávať alebo zvyšovať predaj high-tech zbraní niektorým z týchto protizápadných krajín, mohlo by sa to považovať za provokáciu.
 
Rusko oznámilo, že výbuchy v muničnom sklade na Kryme boli dôsledkom sabotáže
Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že výbuchy, ku ktorým došlo v utorok ráno v muničnom sklade na Kryme anektovanom Moskvou, boli spôsobené "sabotážou". Agentúra AFP citovala z vyhlásenia ministerstva obrany, v ktorom sa píše: "Ráno... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | TASR
Prevaha ruských zbraní

Putin na fórume povedal, že ruské zbrane sú o desaťročia lepšie ako zahraničné náprotivky. Obzvlášť zaujímavé sú sľubné projekty a systémy, ktoré sú orientované na budúcnosť a budú určovať budúcnosť ozbrojených síl. Ide o vysoko presné zbrane a robotiku, o bojové systémy, založené na nových fyzikálnych princípoch. Mnohé z nich sú o roky, možno aj desaťročia pred svojimi zahraničnými kolegami a z hľadiska taktických a technických vlastností ich výrazne prevyšujú, vyhlásil Putin.

Fico rozdrvil Matoviča. Sulík nech sa aj sfetuje (VIDEO)
Bývalý trojnásobý premiér a predseda strany SMER-SD Robert Fico po nedeľňajšej diskusii „V Politike“ na TA3 odpovedal moderátorke na otázku, čo bude nasledovať po prázdninách, keďže Matovič aj po ultimáte zo strany Sas, ostáva ministrom. Jeho... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik