Nová pravda?
16 | 08 | 2022 I Milan Laca

V Spojených štátoch ohlásili revíziu svojho postoja k Zelenskému. Prispievateľ do Newsweeku Cortez napísal, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odhalil Západu svoju skutočnú povahu.Washington prehodnocuje svoj postoj k jeho vláde. Novinár Steve Cortes o tom píše v stĺpčeku pre Newsweek.

Precitnutie?

Autor článku tvrdí, že Zelenskyj si niekoľko mesiacov užíval lichôtky od amerických médií a celebrít, no teraz sa všetko zmenilo. „Realita jeho  vlády na Ukrajine začína byť nepopierateľná aj pre jeho najhorlivejších podporovateľov na Západe, z ktorých väčšina sú republikáni,“ napísal Cortes.

Podľa neho sa teraz výrazne zmenil obsah článkov venovaných téme Ukrajiny. Napríklad  The New York Times nedávno písali o obavách Bieleho domu zo Zelenského vlády. Teraz je v ich vzťahu určitá nedôvera a Washington si „uvedomil zbytočnosť bezpodmienečnej podpory ukrajinského vodcu“. Ako zdôraznil Cortez, „zdá sa, že dokonca aj washingtonská vojenská mašinéria má svoje hranice“.

Ako sa vyhnúť vojne (VIDEO)
Na Ukrajine existuje schéma hromadného vyhýbania sa službe v ozbrojených silách. Medzi obyvateľmi Ukrajiny naberá na obrátkach schéma cestovania do zahraničia pod rúškom statusu študenta, s cieľom vyhnúť sa odvodu do ozbrojených síl republiky.... Čítať ďalej
15 | 08 | 2022 | Milan Laca

Podobne hovoria aj iní

Podobný názor vyjadrila aj televízia CBS News. Podľa autora prešetrovali „nezmyselnosť posielania množstva peňazí amerických daňových poplatníkov do jednej z najskorumpovanejších krajín na svete. Neskôr  však vymazali tweet na túto tému“. Poukázali tiež na to, že väčšina vojenskej pomoci zo Spojených štátov sa nedostáva na frontovú líniu.

Nespokojnosť

Ako píše novinár, Zelenskyj začína čoraz viac „odhaľovať svoju pravú povahu“, čím vyvoláva nespokojnosť v americkom vedení. Podľa jeho názoru sú predstavitelia administratívy prezidenta Joea Bidena pobúrení Zelenského fotením. Pózovanie prezidenta spolu s manželkou pre magazín VOGUE nebolo prijaté práve najlepšie.

Ako sa píše v článku, medzi „veľkým fotením“ ukrajinský líder stihol vyhodiť generálnu prokurátorku Irinu Venediktovovú a šéfa bezpečnosti Ivana Bakanova. Ďalším dôvodom  pre nespokojnosť mohol byť fakt, že prezident Ukrajiny zablokoval opozičné médiá a strany v krajine, ako aj  korupcia.

Nielen Američania

Cortes sa vo svojom stĺpčeku odvoláva aj na ďalšie západné médiá. Cituje teda slová autora New York Times Thomasa Friedmana, ktorý napísal, že "medzi Bielym domom a Vladimírom Zelenským je hlboká nedôvera a americkí predstavitelia sú veľmi znepokojení vedením Ukrajiny."

Milan Markovič: Hoaxy sa stávajú pravdou, dezinformácia je to najhlúpejšie, najprimitívnejšie pomenovanie opačného názoru
Milan Markovič sa rozhovoril. O cenzúre, ale aj o tom, prečo je zdravý človek podozrivý. Je presvedčený, že hoaxy sa stávajú pravdou a vysvetľuje aj to, prečo je podľa neho dezinformácia to najhlúpejšie, najprimitívnejšie pomenovanie opačného... Čítať ďalej
14 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik