Čo sme si to pustili do parlamentu
17 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

V ostatnom čase sa nám akosi "vyrojili" obvinenia poslancov. Pred nedávnom otec a syn Kuffovci (nezaradení/Život-NS), teraz Patrick Linhart (Sme rodina). V parlamente je však až desať poslancov, ktorí mali problém s "paragrafmi". Portál tvnoviny vie, kto sú ďalší "hriešnici".

Človek by očakával,

že do parlamentu sa dostane skutočne len elita národa - vzdelaní, inteligentní a bezúhonní ľudia. Najnovšie sa do konfliktu so zákonom dostal poslanec Patrick Linhart, ktorý má byť podľa portálu tvnoviny obvinený z krivej výpovede, krivej prísahy a prečinu ohovárania a to kvôli potýčke s policajtom. Jeho "šéf" - predseda hnutia Sme rodina v tom nevidí až taký problém. Podľa neho šlo o súkromnú "strkanicu" dvoch ľudí a nezabudol pripomenúť, že každá strana má nejakého obvineného poslanca. 

"Myslím si, že je to zlá vizitka pre slovenskú politiku, ale platí to paušálne pre všetky politické strany," zakončil Kollár. 

Nepríjemná návšteva: NAKA u Pčolinského advokáta
Ondrej Urban je právnym zástupcom bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského. Topky priniesli informáciu, že NAKA zasahuje v kancelárskych priestoroch tohto advokáta. Elitní policajti v akcii Na mieste je podľa Topiek niekoľko desiatok policajtov,... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Má pravdu ... žiaľ

Slová, ako treba zatvárať politikov smerujú hlavne z koaličných lavíc do tých opozičných, no zdá sa, že to biblické brvno by mali aj páni poslanci hľadať vo svojom oku. 

Ak ostaneme v klube Sme rodina, tak Martin Borguľa údajne prijal 50-tisícový úplatok. 

"Pýtal som sa právnikov, či je normálne, že sa z poškodeného stane zo dňa na deň obvinený," uviedol vtedy Borguľa.

Maslo na hlave majú aj poslanci OĽaNO

Zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní je aktuálne obvinená starostka obce Kunerad. Ak sa jej vina preukáže, hrozí jej 8 rokov. Ona svoju vinu odmieta. Jej dnes už bývalý kolega Ján Herák bol vlani obvinený zo sexuálneho zneužívania maloletých. Na polícii sa prihlásila prvá chovankyňa detského domova s tvrdením, že ju poslanec zneužíval. Po nej sa prihlásili ešte údajné ďalšie obete. Hoci Herák vinu odmieta, poslaneckého mandátu sa vzdal.

Na snímke poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Herák sa vzdáva poslaneckého mandátu poèas tlačovej konferencie v Bratislave 9. júna 2021. Herák čelí obvineniu zo zneužívania maloletej osoby. Svojím rozhodnutím chce chrániť svoju rodinu, obvinenia odmieta. FOTO TASR - Jaroslav Novák

Politické obvinenia?

"Je to prejav zúfalstva a odplaty za dobrú opozičnú politiku," tvrdí Robert Fico o obvinení v kauze Súmrak. Tu s ním čelí obvineniu aj bývalý minister vnútra, Róbert Kaliňák. Obvinení sú zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. 

Žigovo obvinenie

Peter Žiga (aktuálne Hlas-SD) je obvinený z toho, že prostredníctvom bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Jankovskej mal poslať stotisícový úplatok pre sudkyňu Najvyššieho súdu, ktorá ho mala odmietnuť. Obvinený poslanec s obvinením nesúhlasí. 

Republika chce odvolávať Matoviča
Nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR pôsobiaci v hnutí Republika chcú iniciovať odvolávanie ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). Podpisy by chceli zbierať tak, aby sa mimoriadna schôdza mohla konať začiatkom septembra. "Začneme s... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | TASR

"Vydarení" Kuffovci

Ani nie pred dvoma týždňami sa na svetlo sveta dostalo obvinenie otca a  syna Kuffovcov. Tí sa do parlamentu dostali na kandidátke ĽSNS. Z nebezpečného vyhrážania sa, sú bvinení od decembra minulého roku. Pôvodne malo ísť o potýčku s kežmarským farmárom, no zdá sa, že otec a synovia toho budú mať "na rováši" viac".

"Liaheň" na obvinenia?

Aj tak by sa dal nazvať pôvodný poslanecký klub ĽSNS. Dnes už nezaradený poslanec Miroslav Suja je obvinený z porušenia povinnosti pri správe cudzieho majetku - má ísť o predaj strojov banskobystrickej správy ciest. 

Andrej Medvecký a Marek Kotleb&a majú "na svedomí" incident s poslancami z SaS, počas ktorého obliali ukrajinskú vlajku. Tvnoviny pripomínajú aj to, že šéfa ĽSNS Mariána Kotlebu odsúdenie za úmyselne spáchaný trestný čin dokonca pripravilo o poslanecký mandát. 

Belousovová: Kto tu tvrdí muziku?
Politička si na sociálnej sieti v statuse tentokrát všíma, aký hon na Rusov sa snaží v Európe vyvolať Ukrajinský prezident. Nedajme im víza "Ukrajinský prezident Zelenský pred pár dňami navrhol, aby štáty EÚ odmietli vydávať víza všetkým občanom... Čítať ďalej
16 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik