Pri slovenskom mori to vrelo
15 | 08 | 2022 I Milan Laca

Ruský krížnik zasahoval pri Jadrane.

Vojnová loď Varjag, ktorá sa momentálne nachádza vo vodách Stredozemného mora, zablokovala údernú skupinu lietadlových lodí amerického námorníctva, ktorá mala v úmysle opustiť región. O incidente nik neinformoval, pretože napätie medzi NATO a Ruskom je veľmi vážne a riziko priamych zrážok  veľmi vysoké. O udalosti informuje taliansky denník vydanie "La Repubblica".

Čo sa odhralo

Varjag vykonáva svoje manévre v Stredozemnom mori, zatiaľ čo skupina lietadlových lodí NATO vedená USS Harry Truman sa zoradila v Iónskom mori a čakala, kým ruský krížnik dokončí svoju prácu. Ruská flotila vykonala veľmi odvážnu operáciu - zablokovala Otrantský prieliv a zabránila americkej lietadlovej lodi USS Harry Truman vstúpiť na Jadran spolu s celou skupinou lodí NATO. Podľa talianskeho La Repubblica sa incident medzi vojnovými loďami odohral pred niekoľkými týždňami a americké lode stále nedorazili do cieľa.

Krížnik Varjag

Tichý komflikt

„Nikto si to nevšimol, ale pred tromi týždňami bola ruská flotila na Jadrane na pokraji zrážky s loďami NATO. Stalo sa to v talianskych vodách, pozdĺž pobrežia smerom k Abruzzu a Puglii. Je možné, že takýto útok môže zopakovať ruská flotila ako celok , “- uvádza talianske vydanie“ La Repubblica “.

Komplikovali im život

Manéver ruskej lode mal zablokovať pohyb americkej lietadlovej lode "Harry Truman", ktorá v posledných mesiacoch križovala okolo Sicílie a v Jadrane. Ruský manéver bol citlivou výzvou pre námorné velenie NATO. Je však potrebné poznamenať, že ruský krížnik "Varyag" nepreukázal žiadnu agresiu, uvádzjú noviny.

Západ sa vyčerpáva vďaka vojne
Analytik National Interest Hyman varuje pred rizikom vyčerpania Západu kvôli pomoci Zelenskému. Západ potrebuje stratégiu, ako sa vyhnúť vyčerpaniu na Ukrajine, pretože ani jedna strana konfliktu nemôže takto pokračovať, povedal Gerald F. Hyman,... Čítať ďalej
14 | 08 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik