Ďalší poslanec s obvinením "na krku". Kollár varuje Hamrana
15 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Policajný vyšetrovateľ z Komárna obvinil poslanca Sme rodina Patricka Linharta z prečinu krivého obvinenia, prečinu krivej výpovede a krivej prísahy a prečinu ohovárania. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáty Čuhákovej sa polícia zatiaľ k prípadu nebude vyjadrovať. "Aktuálne prebiehajú procesné úkony," skonštatovala. Na prípad upozornila televízia Markíza.

Poslanec Národnej rady SR Linhart v októbri 2020 zverejnil status na sociálnej sieti, kde obvinil z napadnutia policajta. Tvrdil, že policajta upozornil, že nemá rúško, na čo ten zareagoval fyzickým útokom. Linhart podal na zasahujúceho policajta trestné oznámenie, ktorým sa začal zaoberať Úrad inšpekčnej služby. Rezort vnútra potvrdil, že vo veci nebola naplnená skutková podstata trestného činu. Za porušenie nariadenia o etickom kódexe bolo voči policajtovi vedené disciplinárne konanie. Policajt následne podal na poslanca trestné oznámenie za krivé obvinenie.

Reakcia Kollára

K veci sa vyjadril aj predseda Sme rodina Boris Kollár. „O chvíľu budú obvinení asi všetci. Zaujímavé je, že to viete skôr ako on. Chcem na to upozorniť, že to nie je v poriadku. Na to by si mal policajný prezident dať pozor. Novinári vedia vždy všetko skôr,“ vyjadril sa pred zástupcami médií.

Generál Macko v paľbe kritiky. Takéto čosi zrejme vôbec nečakal (VIDEO)
„Šachom“ súčasných politikov bežný človek zrejme už vôbec nerozumie. Jedni prechádzajú k druhým, tí okydávajú tých a klamstvá či polopravdy sa stali bežnou súčasťou ich rétoriky. Politik je skrátka človek, ktorý nemá, ľudovo povedané, kožu na... Čítať ďalej
15 | 08 | 2022 | Tibor Malý

Predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár sa podľa svojich slov nechce do prípadu starať. Označil to za súkromnú "strkanicu" Linharta s policajtom. "Nech si to vyriešia sami, nech to riešia súdy alebo polícia, alebo prokuratúra," reagoval pred novinármi. Poznamenal, že každá strana má niekoho obvineného. "Myslím si, že je to zlá vizitka pre slovenskú politiku, ale platí to paušálne pre všetky politické strany," dodal.

Kollár tiež povedal, že každý je zodpovedný sám za seba. "Keď urobil 'prúser' a súd ho odsúdi, tak stratí mandát, a pokiaľ je to vymyslená hlúposť, súd ho oslobodí. Nemusím sa hanbiť za niekoho, kto bude oslobodený na súde," povedal o Linhartovi. Kollár zároveň kritizoval to, že sa opäť vyskytla situácia, keď o obvinení vedia skôr novinári ako daný občan.

Čína hrozí Američanom tvrdou odvetou!
Peking zúri. Nášteva na Taiwane je vmiešavanie sa do vnútorných záležitostí Číny! Predstavitelia najľudnatejšej krajiny na svete sľubujú USA tvrdú odvetu, píše CNN Prima News. Narušili suverenitu a územnú celistvosť Návšteva členov amerického... Čítať ďalej
15 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik