Chceli zničiť Krymský most (VIDEO)
15 | 08 | 2022 I Milan Laca

Chceli zničiť Krymský most 

Poslanec ukrajinskej  Najvyššej rady Oleksij Gončarenko vyhlásil,  že Kyjev na júnovom summite NATO rokoval s britským ministrom obrany Benom Wallaceom o pláne zničiť krymský most.  

Moskva obviňuje

Poslanec upozornil na vyjadrenie ruského experta Igora Korotčenka, ktorý povedal, že podľa niektorých informácií pripravovali plán na odpálenie mosta údajne  pod osobným dohľadom  britského ministra obrany.  S Benom Wallaceom sme ešte v júni diskutovali o pláne zničiť Krymský most - potvrdil Gončarenko. Zverejnil aj fotografiu z rokovaní, na ktorej je okrem neho a šéfa britského ministerstva obrany Wallacea aj  premiér Boris Johnson.

Krymský most

Kyjev o Krymskom moste

Poradca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ,  Alexej Arestovič, v júli povedal, že ukrajinská armáda môže zaútočiť na krymský most hneď, ako bude mať prvú technickú príležitosť. Ak existujú obmedzenia zo strany partnerov, pretože vidia celkový obraz, nezasiahnuť územie Ruskej federácie, potom nezasiahneme. Na území Ukrajiny máme dosť cieľov, povedal Arestovič.

Aj armáda je za

Samotné ministerstvo obrany Ukrajiny pripustilo, že Ozbrojené sily Ukrajiny by mohli zasiahnuť most na Kryme  americkými raketami. Zástupca Hlavného spravodajského velenia Vadim Skibitsky povedal, že ukrajinskí vojaci by mohli použiť americký raketový systém HIMARS, ktorý dostali od západných partnerov.

Ako sa vyhnúť vojne (VIDEO)
Na Ukrajine existuje schéma hromadného vyhýbania sa službe v ozbrojených silách. Medzi obyvateľmi Ukrajiny naberá na obrátkach schéma cestovania do zahraničia pod rúškom statusu študenta, s cieľom vyhnúť sa odvodu do ozbrojených síl republiky.... Čítať ďalej
15 | 08 | 2022 | Milan Laca

USA pochybujú

Americké vydanie The Drive zároveň napísalo, že je nepravdepodobné, že by Ukrajina mohla zaútočiť na Krymský most pomocou západných rakiet. Objekt je krytý systémami protivzdušnej obrany a elektronického boja a Ukrajina nemá rakety dlhého doletu, ktoré by mohli dosiahnuť Krymský most z územia kontrolovaného Kyjevom.

Reakcia Ruska

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov prisľúbil, že Moskva vezme "na vedomie" hrozby o zničení krymského mosta, ktoré prichádzajú od ukrajinských úradov. Ruská armáda je podľa neho „zodpovedná štruktúra“, nebude ignorovať vyhlásenia „hovoriacich hláv“ na Ukrajine a všetky pokusy o ohrozenie objektu budú zastavené.

Tribún Nežnej mení názor: Matovič je hotová katastrofa!
Zdá sa, že Igora Matoviča "zatracujú" aj ľudia, ktorí mu ešte donedávna dôverovali. Herec a bývalý politik Milan Kňažko je toho dôkazom. Pre eReport sa vyjadril až prekvapivo kriticky na adresu koaličných lídrov. Matovičov "fanúšik" Práve Milan... Čítať ďalej
15 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik