Český minister zdravotníctva Válek si ide svoje. TOTO by Lengvarský nemal čítať
15 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Minister zdravotníctva Vlastimil Válek z TOP 09 povedal, že očkovať proti covidu sa budú musieť ľudia opakovane. "Očkovanie sa bude musieť opakovať, kým s nami vírus bude," povedal Válek v deň, keď začala registrácia k druhej posilňujúcej dávke proti koronavírusu. „Sme pripravení na jesennú vlnu, ktorá bezpochyby príde,“ uviedol. Čaká ju o niečo neskôr. Nechce ale žiadne drakonické opatrenia.

Opatrenia efekt nemali

"Môžem vylúčiť, že by neočkovaní mali v Českej republike nejaké reštrikcie,“ povedal Válek. „Rozhodne nebudeme zavádzať žiadne drakonické opatrenia, pretože sa ukázalo, a jasne to dnes potvrdili odborné tímy výskumníkov z Nemecka aj z ďalších krajín, že všetky tie drakonické opatrenia, ktoré boli zavádzané, nemali žiadny väčší efekt. Zaznamenali sme iba obrovské straty pre hospodárstvo. Dnes vieme, že je to zbytočné,“ povedal okrem iného minister s tým, že sa rozhodne nemieni vydávať cestou Severnej Kórey a podobných krajín.

Štvrtá dávka sa zatiaľ očkuje bez registrácie, centrálny registračný systém bol spustený v pondelok. V Čechách na druhú posilňujúcu dávku majú nárok ľudia starší ako 18 rokov, u ktorých uplynuli viac ako štyri mesiace od podania tretej dávky.

Eduard Chmelár: Hyeny, ktoré sú medzi nami aj dnes
USA by sa podľa Eduarda Chmelára mali ospravedlniť za zhodenie atómových bňmb na japonské mestá. Ide podľa neho o neospravedlniteľný zločin. " Žiadna vojenská stratégia nemôže ospravedlniť masové zabíjanie státisícov civilistov. Kým si to... Čítať ďalej
07 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Masívna očkovacia kampaň

Novinárov privítal v pondelok na ministerstve zdravotníctva slogan: „Očkujeme sa pre život bez strachu.“ To je slogan prvej časti kampane na podporu očkovania.

Ministerstvo zdravotníctva chystá kampaň a z dvoch záujemcov vybralo reklamnú agentúru McCann-Erikson. Celkovo by mala kampaň vyjsť na 50 miliónov českých korún (vyše 2 milióny eur).

Plne zaočkovaných proti covidu bolo v Česku doteraz takmer 6,89 milióna ľudí, teda zhruba 65 percent populácie. Zaočkovanosť seniorov je vyššia ako 90 percent, u mladších ľudí klesá.

Český minister zdravotníctva Válek si ide svoje

„Očkovanie. Očkovanie. Očkovanie. Nič iné vás pred vážnym covidom-19 priebehom neochráni. Potvrdzujú to dáta z predchádzajúcich vĺn aj vedecké štúdie. Nepodliehajte nezmyslom šírených maily či na soc. sieťach. Je zbytočné riskovať zdravie pre nejakého proruského trolla rozsievajúceho neduh,“ napísal začiatkom augusta na Twitteri Válek.

Sudkyňa Jelínková: Za sexuálne zneužívanie dievčaťa kňazom podmienka, za úplatok zeleninou 5 rokov nepodmienečne (zatiaľ neprávoplatne)
Dana Jelinková je aktívna sudkyňa na súde Krajský súd Bratislava. Na portáli dana.blog.pravda.sk publikovala zaujímavý názor. Redakcia HD ho prebrá celý, do textu nezasiahla. Trestná politika a jednotlivé trestné sadzby toho-ktorého členského... Čítať ďalej
15 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik