Tvrdé požiadavky ukrajinskej delegácie
28 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

„Poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny Oleksij Arestovyč uviedol , že pozícia Kyjeva počas rokovaní s Ruskom je jasná a spočívala v prímerí a stiahnutí všetkých ruských jednotiek z Ukrajiny.“ Píše ukrajinský Interfax.

Jasné pravidlá

„Naša pozícia je zhruba jasná: žiadne podmienky a ultimáta," povedal dnes Arestovič. Podľa poradcu šéfa OP sa Kyjev prvýkrát odmietol zúčastniť na rozhovoroch, pretože ruská strana chcela, „aby sme najskôr kapitulovali a až potom sa budeme s vami rozprávať.“ Poznamenal, že ukrajinské podmienky sú jasné – prímerie a stiahnutie všetkých ruských jednotiek z Ukrajiny „toto je na stole na ukrajinskej strane“.

Odpoveď na diabolskú nezmyselnosť vojny
V stredu pôstom a modlitbou začneme prípravu na Veľkú noc. Kresťania sa počas 40 dní usilujú o vnútorné obrátenie a obnovu svojho života. Obracajú sa späť k Bohu a snažia sa odstrániť svoje nedostatky, ktoré stoja v ceste k Láske. Píše sa v maili,... Čítať ďalej
28 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Prvé rokovania sa neuskutočnili

„Srdečne sme sa na úrade zasmiali a prvýkrát sme odmietli rokovať. Keď požiadali druhýkrát, a práve to, že boli prví, ktorí nás požiadali o rokovanie a súhlasili že odstránia dôvody prečo sme nechceli rokovať.“ povedal poradca šéfa prezidentskej kancelárie.

Odchod z Krymu a Dombasu

V odpovedi na objasňujúce otázky Arestovič povedal, že išlo najmä o stiahnutie ruských jednotiek z Krymu a Donbasu. "Všetci vojaci z územia Ukrajiny. Všetci ktorí tu zostanú tu budú pochovaní, preto je lepšie odísť dobrovoľne. Nemáte potuchy, čo sa tu deje. Denne máme v radoch viac ako 100-tisíc záložníkov," uzavrel.

Rozhovory medzi Ukrajinou a Ruskom sa začali
Rozhovory medzi Ukrajinou a Ruskom sa začali, potvrdili ministerstvá zahraničných vecí oboch krajín. Ukrajina uviedla, že jej cieľom rozhovorov je „okamžité prímerie a stiahnutie ruských jednotiek“. V jeho delegácii je niekoľko vysokých... Čítať ďalej
28 | 02 | 2022 | Diana Zaťková