Ivan Husár z SaS: Musíme izolovať ruský šport!
28 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Nesúhlas s vojnou by mali vyjadriť aj športové kluby a organizácie na Slovensku. Myslí si to štátny tajomník rezortu školstva pre šport Ivan Husár. Naše kluby a organizácie by mali podľa neho bojkotovať súťaže, ktoré sa odohrávajú v Ruskej federácii.

"Musíme izolovať ruský šport. Nemôžeme sa tváriť, že sa nič nedeje. Aj slovenské športové kluby a organizácie musia bojkotovať súťaže, ktoré sa odohrávajú v Ruskej federácii. Všetky akcie, eventy pomôžu jedine prezentácii režimu Putina a Lukašenka, alebo prinesú zisky, ktoré sa môžu využiť na financovanie vojny," uviedol Husár v stanovisku, ktoré TASR zaslal hovorca SaS Ondrej Šprlák.     

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/28/rusi-znicili-zakladnu-nato-video 

Podpredseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Radovan Sloboda (SaS) považuje za dôležité, aby slovenský šport ukázal, že stojí na strane Ukrajiny a mieru. Aj preto podporuje okamžité zastavenie účasti našich športovcov v Ruskej federácii a Bielorusku.

Viac ako siedmim miliónom ľudí hrozí vysídlenie
Viac ako siedmim miliónom ľudí hrozí vysídlenie v prípade, ak bude vojna na Ukrajine pokračovať. Oznámil to v nedeľu eurokomisár pre krízový manažment Janez Lenarčič. TASR správu prevzala z agentúry AFP. Lenarčič na Twitteri napísal, že počas... Čítať ďalej
27 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.