5000 ruských vojakov odmietlo ísť do vojny s Ukrajinou
27 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

V regióne Belgorod, ktorý hraničí s regiónmi Charkov, Luhansk a Sumy, došlo medzi ruskou armádou k skutočným nepokojom.Asi 5000 povolancov, ktorých narýchlo zhromaždili na vyslanie na Ukrajinu, odmietlo ísť bojovať za Putina na územie nášho štátu, uvádza Mukachevo.net.

Odmietli bojovať

„Formálne odôvodňujú rebeli svoje odmietnutie zúčastniť sa na bojoch na Ukrajine tým, že to nie je uvedené v ich zmluvách. Podľa zdrojov je skutočným dôvodom, prečo ruská armáda riskuje trestné stíhanie, strach.“

Strach

Zamestnanci okupačnej armády sú naozaj šokovaní profesionalitou Ozbrojených síl Ukrajiny a obrovskými stratami na technike a živej sile, ktoré už ukrajinskí vojaci spôsobili ruským ozbrojeným silám a ďalším bezpečnostným silám, ktoré Rusko vyslalo na Ukrajinu. Píše Mukachevo.

A. Bekmatov: Koniec slobody prejavu v slovenských médiách
Predseda mimoparlamentného ľavicového politického hnutia Socialisti.sk Artur Bekmatov reaguje v statuse na sociálnej sieti na včerajší schválený zákon Národnej rady o blokovaní škodlivého obsahu na internete. Sloboda prejavu je ohrozená! Vo... Čítať ďalej
27 | 02 | 2022 | Emanuel Orban

Unikli informácie o stratách

„Aj keď oficiálne vojensko-politické vedenie Ruskej federácie uvádza, že Rusko neutrpelo na Ukrajine žiadne straty a na ukrajinskom území nezomreli žiadni ruskí vojaci, napriek tomu, že Rusko v maximálnej možnej miere blokovalo akékoľvek reálne dôkazy o tom, že deje na Ukrajine – informácie stále unikajú cez bariéry informačnej blokády. A tí istí dodávatelia sa dozvedia, že len za tri neúplné dni nepriateľstva na Ukrajine zomrelo viac ako 3,5 tisíc vojakov, zničili obrovské množstvo lietadiel a vojenského vybavenia vrátane tankov.“ Píše v najnovšom článku ukrajinský portál.

Ničivé zápalné fľaše

A Rusom na optimizme nepridáva ani fakt, že ruské obrnené vozidlá sa ukázali ako bezbranné nielen pred Ozbrojenými silami, ale aj proti obyčajným Ukrajincom, ktorí začali zápalnými fľašami okupantov spaľovať obrnené transportéry.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/27/technicke-upozornenie-citatelom