R. Bránik: Skúsme sa pozrieť aj ďalej od nosa!
17 | 02 | 2022 I Eka Balašková

Radovan Bránik sa vo svojom príspevku snaží Slovákom, na tom ich rozhádanom miniatúrnom piesočku ukázať, že slovenská diplomacia má vo svete svoj "cveng".

"Kúšeme a opľúvame sa tu,

na rodnej hrude a už pomaly nevnímame, že existuje aj trochu väčší svet." Upozorňuje R. Bránik: "Vo Francúzsku pritom náš zastupiteľský úrad robí skvelú prácu a je tam o Slovensku počuť. Tu napríklad stretnutie Európy a Afriky, presnejšie štátov z jej severu, stretnutie významom presahujúce volebné obdobia."

Dobrá práca

"Neviem sa vyjadriť, lebo nie som premiér, ale dúfam, že jednou z tém bola aj neutíchajúca snaha Číny uloviť do slávnej dlhovej pasce ďalšie a ďalšie krajiny, ako sa im to onehdá podarilo napríklad v Keni, kde získali brutálnou politikou a korupciou faktickú moc nad prístavom v Mombase a taktiež ovládli diaľnicu a železnicu." Vysvetľuje situáciu tým, ktorí o nej veľmi nemajú predstavu, R. Bránik: "Snáď aj ochrana pred podobným nepriateľským prevzatím a zlepšenie spolupráce s krajinami Sahelu bola témou debaty. Dobrá práca, už dlho, pán veľvyslanec"

Dnes je deň, kedy smiem
Som hokejový fanúšik. Teda - fanúšik slovenskej hokejovej reprezentácie. Nie, len keď sa "našim" darí, ale aj keď chodíme so "zvesenými nosmi", lebo naši prehrali. Ale o inom som chcela. Úsmevná spomienka z vlaku Piatkové neskoré popoludnie.... Čítať ďalej
16 | 02 | 2022 | Eka Balaskova
?session=true

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.

Zdieľať tento článok