Pozor! Víchrica Ylenia sa blíži (FOTOGALÉRIA)
17 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Výchrica Ylenia už úraduje v západnej časti Európy a v priebehu niekoľkých hodín zasiahne aj naše územie. Podľa portálu imeteo nás čaká veľmi nepriaznivé počasie so zrážkami a najmä silným vetrom, ktorý v nárazoch prekročí rýchlosť sto kilometrov za hodinu.

V Škótsku vietor až 163 km/h

Najsilnejší vietor namerali v horách Škótska odkiaľ víchrica postupuje cez Veľkú Britániu, Nemecko, Poľsko a v týchto hodinách vyčína v Čechách. Po svojej ceste cez Európu spôsobuje obrovské materialne škody, strháva strechy, láme stromy, v Poľsku dokonca vietor zhodil stavebný žeriav.

Meteorológovia vydali výstrahy

Meteorológovia vydali výstrahy druhého stupňa pre západné a stredné Slovensko pre mimoriadne silný vietor, ktorý má v nárazoch dosahovať rýchlosť až 80 kilometrov za hodinu. Ba čo viac, na horách má podľa meteorológov vyčíňať orkán. Aj z toho dôvodu vydali pre hory výstrahy tretieho stupňa pred mimoriadne silnou víchricou. 

Žurnalistika je mŕtva, nech žije vojnová propaganda a militantné šialenstvo!
Nikto nemá väčšiu moc ako médiá! A s mocou musí byť spojená zodpovednosť. A principiálnosť. V opačnom prípade ide o zbraň hromadného ničenia. Nie nadarmo sú médiá tak lukratívnou investíciou pre tých najmocnejších, zamýšľa sa na sociálnej sieti... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Ylenia sa blíži

Podľa meteorológov SHMU "Studený front už postupuje cez Česko a Poľsko ďalej na juhovýchod. Je sprevádzaný prehánkami, ojedinele aj búrkami, prechodne výdatnými zrážkami (aj krúpami/krúpkami) a silným vetrom - nárazy dosahujú 70-100 km/h. V najbližších hodinách postúpi aj nad naše územie, najveternejšie sa prejaví na západe, severe Slovenska, a na horách," a aby toho nebolo dosť v piatok má prísť ďalšia víchrica, ktorá bude ešte silnejšia ako táto.

Zdroj: FB Sünoptik Kairo Kiitsak
Zdroj: FB Sünoptik Kairo Kiitsak
Zdroj: FB Sünoptik Kairo Kiitsak
Zdroj: FB Sünoptik Kairo Kiitsak
Zdroj: FB Sünoptik Kairo Kiitsak
Zdroj: FB Sünoptik Kairo Kiitsak

 

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.