Pozitívni poslanci môžu byť v rokovacej sále!
17 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

A toľko "kriku" a nezmyselných opatrení bolo. Keď je to potrebné, môžu prísť hlasovať aj pozitívny! Poslanci Národnej rady (NR) SR s ochorením COVID-19 môžu byť prítomní v parlamente a plniť si svoje ústavné povinnosti, musia mať však respirátor i rukavice. Hlasovať budú z balkóna v rokovacej sále, médiá naň prístup mať nebudú. Informoval o tom predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) po zasadnutí poslaneckého grémia.

Kollár sa v súvislosti s pozitívnymi poslancami odvoláva na vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva SR. Podľa jeho slov si tak zákonodarcovia môžu plniť ústavné povinnosti a byť v sále. "Pokiaľ sú bezpríznakoví, majú respirátor a majú rukavice," priblížil.
Čo sa týka priebehu aktuálnej 55. schôdze, ukončiť sa má už vo štvrtok voľbou komisára pre deti i člena Rady pre štátnu službu a následným vyhlásením výsledkov.

Popoludní je naplánovaná aj mimoriadna schôdza iniciovaná opozičným Smerom-SD. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) by mal na nej čeliť odvolávaniu. Kollár informoval, že vo štvrtok bude plénum rokovať do 19.00 h a hlasovanie by malo byť v piatok     (18. 2.). Ak sa diskusia do štvrtka večer neskončí, pokračovať bude aj v piatok.

Pozor! Víchrica Ylenia sa blíži (FOTOGALÉRIA)
Výchrica Ylenia už úraduje v západnej časti Európy a v priebehu niekoľkých hodín zasiahne aj naše územie. Podľa portálu imeteo nás čaká veľmi nepriaznivé počasie so zrážkami a najmä silným vetrom, ktorý v nárazoch prekročí rýchlosť sto kilometrov... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.