Žurnalistika je mŕtva, nech žije vojnová propaganda a militantné šialenstvo!
15 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Nikto nemá väčšiu moc ako médiá! A s mocou musí byť spojená zodpovednosť. A principiálnosť. V opačnom prípade ide o zbraň hromadného ničenia. Nie nadarmo sú médiá tak lukratívnou investíciou pre tých najmocnejších, zamýšľa sa na sociálnej sieti etnológ a publicista Matej Ko.

Mamutí podiel na šialenej propagande

Už dávno dozrel čas, aby novinári a média prebrali zodpovednosť (áno, aj dôsledky v trestnoprávnej rovine na čo myslí § 417 trestného zákona) za svoj mamutí podiel na šialenej propagande, dezinformáciách a poplašných správach, ktoré nekriticky preberajú od globálnych elít, spravodajských služieb a vojnových jastrabov. 

Ale ktoré aj sami bezostišne a proaktívne vytvárajú, často na základe objednávok či deformovaných, subjektívnych ideologických presvedčení.

Mainstream ako promilitantný aktivista

Z nezávislých prostredníkov informácii sa stávajú ich interpreti, tvorcovia naratívov, ideológovia a promilitantní aktivisti.

Priamym výsledkom ich práce je nielen zdeformovaná verejná mienka, ale aj zneužitá obhájiteľnosť ďalšieho zbrojenia, nelegálnych jednostranných ekonomických sankcií (ktoré majú podobný genocídny charakter ako vojna) a v neposlednom rade aj ďalších vojenských intervencií a dekády trvajúcich okupácií a regionálnych konfliktov, ktoré znamenajú mocenské a finančné zisky pár vyvoleným na úkor utrpenia miliónov.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/14/ameriku-caka-pretazka-volba

Nie je novinár ako novinár

Na jednej strane pár investigatívnych novinárov a vojnových korešpondentov si zasluhuje náš rešpekt za odkrývanie, objasňovanie a zverejňovnie mnohých vojnových zločinov, korupcie a ľudských príbehov z vojnových oblastí. 

No tí najodvážnejší sú už dávno mŕtvi, tí s najväčším dosahom sedia v base alebo sa ukrývajú v exile, zatiaľčo vojnoví zločinci cestujú po svete, robia prednášky a dostávajú rytierske tituly.

Zdroj: FB/Matej Ko

Médiá sa stali najhlasnejšou trúbou vojnovej propagandy

Posledných 20 rokov sme očitými svedkami toho, ako svetové médiá a novinári sami a opakovane prisievali k bezpečnostnému kolapsu a ospravedlneniu konfliktov a zbytočných vojen založených na klastvách a naratívoch, ktoré viedli k utrpeniu miliónov ľudí a deštrukcii celých národov.

Od Iraku, cez Lýbiu, Afganistan až po Sýriu, Irán či Ukrajinu, sa svetové médiá stali najhlasnejšou trúbou vojnovej propagandy. Tá dehumanizuje a vytvára nepriateľov, podnecuje k nenávisti, rozdeľuje rodiny, ignoruje názory miliónov, z radikálov vytvára umiernených povstalcov, spojencov a spravodajcov, z protivníkov teroristov ich spojencov a naopak, zo zrnka piesku dôkaz chemických zbraní a z masakrov civilistov nič nehovoriacu štatistiku ...

Paul Craig Roberts: Nečakal som, že Washington zájde tak ďaleko!
Keď Washington chce vojnu, prečo sa na Rusko nevrhne? Wahington neprestáva prilievať benzín do toho, čo nazýva ukrajinskou krízou. Jeho bábka Jens Stoltenberg, generálny tajomník NATO, dokonca povedal, že NATO zvažuje rozsiahlejšiu a trvalejšiu... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Podsúvanie zvrhlých ideí

Prostredníctvom nich sa ľuďom opakovane podsúva zvrhlá idea, že mier a prosperitu je možné vykúpiť len zbrojením, sankciami alebo bombardovaním, že diplomacia spočíva v neustálom tlaku a arogancii, že naša vlastná agresia a amorálne skutky sú nevyhnutné a ultimátne Dobro.

Že nepriateľ je vždy tam vonku, že každý prahne po tom, čo máme my, že je to ten, ktorému je nemožné porozumieť, že je to ten, ktorý sa správa "nepredvídateľne" a ohrozuje našu bezpečnosť a hodnoty, keď mu držíme pod krkom nôž ...

Zbraň hromadného ničenia

Nikto nemá väčšiu moc ako médiá. A s mocou musí byť spojená zodpovednosť. A principiálnosť. V opačnom prípade ide o zbraň hromadného ničenia. A to nielen ľudského poznania ...

Túto zbraň je možné šikovne nabiť a zamieriť. Výsledok sa dostaví sám. Nie nadarmo sú médiá tak lukratívnou investíciou pre tých najmocnejších.

Rusi varovali Američanov už pred 14 rokmi! Len tajtrlíci na Slovensku to nechápu
Na súčasnej diskusii o ukrajinskej kríze ma fascinuje, že militanti všetkých farieb vrátane mainstreamových médií sa tvária, akoby neexistovala nijaká skúsenosť z uplynulých rokov, konštatuje vo svojom statuse na sociálnej sieti historik, politológ... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.