Je na Slovensku ešte niekto vôbec nestranný?
15 | 02 | 2022 I Eka Balašková

O slobode N. Bődőra bude čoskoro rozhodovať Najvyšší súd (NS). Stane sa tak po tom, čo ho v polovici januára prepustil Špecializovaný trestný súd (ŠTS). 

Za kauzu Valčeky však prokurátor žiada jeho väzbu.

Bődőr namietal

A rovno všetkých troch členov senátu NS. O sťažnosti prokurátora totiž majú rozhodovať Juraj Kliment, Peter Hatala a Peter Štift.Námietka voči tomu prvému bola zmietnutá zo stola, námietkou voči Hatalovi a Štiftovi sa súd ani nezaoberal. HN online informujú, že sudcu Klimenta už tradične spájal s jeho synovcom, prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry Ondrejom Repom. Podľa súdu Repa nevykonával v Bödörovej alebo súvisiacej veci žiadny prokurátorský dozor. Keby aj, tak vzdialený príbuzenský vzťah nespochybňuje nezávislosť a nestrannosť konajúceho sudcu. Ovplyvňovanie svedkov bola ďalšia z Bödörových námietok. Používa ju aj R. Fico. 

Policajt Marián Kučerka

bol ten, kto sa pred vyšetrovateľom priznal k tomu, že sa delil o úplatok v kauze exministra Petra Žigu. Dohodu o vine a treste prijať odmietol. Senát Ústavného súdu bývalej funkcionárky Smeru-SD totiž vlani rozhodol, že Kliment nemal rozhodovať o sťažnosti proti väzbe ŠP Dušana Kováčika. 

Ako to je na tom našom dvore
Asi každý viac, či menej sledujeme aj svetové dianie. Pri čo len základnej potrebe prehľadu sa tomu nevyhneme. Organizácia spojených národov by mala byť autoritou, ktorá práve tie "národy" dokáže "umravniť". Kúsok histórie OSN bola založená v... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

​Nestranná?

Senát Kliment - Hatala - Štift podtkol, že ak by aj mal postoj Ústavného súdu platiť, je otázne, či o sťažnosti Mariána Kučerku mala rozhodovať sudkyňa ÚS Jana Laššáková. „JUDr. Laššáková bola vrcholová politička za Smer-SD.“ napísal Kliment v uznesení a dodal, že R. Fico sa angažoval na strane sťažovateľa, keď podal voči dozorujúcemu prokurátorovi Šúrekovi a Repovi trestné oznámenie. Podľa Klimenta Laššáková o tom nesporne vedela a proaktívne na ne neupozornila. 

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.

Sudcovia a zamstnanci súdov v štrajku. M. Géci (Život- NS): Sudcov podporujem!
Sudcovia a zamestnanci súdov dnes protestujú pred parlamentom. Podporu ich protestu vyjadril aj JUDr. Marek Géci (Život - národná strana) "Sme jediná krajina EÚ, kde sudcovia a súdni zamestnanci chodia protestovať pred parlament proti vláde a... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Eka Balaskova