Autodopravcovia začínajú ostrý štrajk
15 | 02 | 2022 I Ivan Mihale

Podmienky autodopravcov vypočuté neboli. Nepochodili ani medzi ministerstvami a a inými kompetentnými osobami. Preto sa v utorok rozhodli k ráznemu kroku. Oznamujú, že vstupujú do ostrého štrajku. Začnú vraj konať už dnes večer, a to priamo na hraničných priechodoch!

Informáciu priniesla TV Markíza. Už dnes večer majú autodopravcovia začať svoje protestné slová napĺňať a zablokujú vraj viaceré hraničné priechody. Podľa informácii išlo o štyri požiadavky, na ktoré ani jedno ministerstvo nezareagovalo. 

Tentokrát už idú na ostro

Už včerajšie protesty boli podľa autodopravcov ako "výstražný štrajk". Zablokovaný bol jazdný pruh na Rožňavskej ulici v Bratislave. Teraz idú na ostro. Podľa televízie sa všetky kamióny, dodávky či iné poľnohospodárskej stroje začnú po šiestej hodine večer presúvať na nové miesta. Presné miesta blokád zatiaľ nespresnili. Predpokladá sa aj blokácia hraničných priechodov.

Utorkové ráno

Už dnes ráno informovala bratislavská krajská polícia , že monitorujú a dohliadajú na bezpečnosť vodičov v súvislosti s protestným zhromaždením autodopravcov. Rožňavská ulica jbola  v pravom jazdnom pruhu v smere do Bratislavy neprejazdná, v úseku sa vytvárali komplikácie v premávke a kolóny vozidiel.

Doležal sa vyhovára na Matoviča

S otázkou, ako chce štát reagovať, sa redakcia Topky.sk obrátila priamo na rezort doporavy. Tí však vidia príčinu v inom rezorte, na ktorí autodopravcovia vraj apelujú. "Väčšina ich požiadaviek sa týka rezortu financií. Odsudzujeme, aby si blokovaním premávky robili rukojemníkov zo slušných ľudí, ktorí sa potrebujú dostať do práce či za lekárom. Takýto nátlakový spôsob, navyše za účasti fašistov, považujeme za mimoriadne nešťastný," prezradil poradca ministra dopravy Andreja Doležala Ivan Rudolf.

Protesty v Bratislave pokračujú, tvoria sa kolóny
Bratislavskí policajti aj v utorok monitorujú a dohliadajú na bezpečnosť vodičov v súvislosti s protestným zhromaždením autodopravcov. Rožňavská ulica je v súčasnosti v pravom jazdnom pruhu v smere do Bratislavy neprejazdná, v uvedenom úseku sa... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.