Paul Craig Roberts: Nečakal som, že Washington zájde tak ďaleko!
14 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Keď Washington chce vojnu, prečo sa na Rusko nevrhne? Wahington neprestáva prilievať benzín do toho, čo nazýva ukrajinskou krízou. Jeho bábka Jens Stoltenberg, generálny tajomník NATO, dokonca povedal, že NATO zvažuje rozsiahlejšiu a trvalejšiu prítomnosť v Čiernom mori, komentuje situáciu americký publicista Paul Ceaig Roberts.

Čierne more je pre Rusko to isté, čo bolo Stredozemné more pre Rimanov - mare nostrum, „naše more“. Takže Stoltenbergovo vyhlásenie zvoní v ruských ušiach asi tak, ako by v amerických ušiach zvonilo ruské vyhlásenie napríklad o tom, že námornú bitku o Midway vybojovali a vyhrali Rusi.

Ale nie dosť na tom. Stoltenberg ešte dodal, že NATO plánuje zriadiť bojové skupiny v Rumunsku a ďalších krajinách okolo Čierneho mora.

Prečo takéto nebezpečné a provokujúce reči a plány v čase už aj tak vysokého napätia. Prečo je do ohňa prilievané ďalšie palivo?

Oblasť strategického významu

Priznám sa, že ani ja som nečakal, že nezodpovednosť Washingtonu zájde až tak ďaleko. A ako keby ani to nestačilo, Stoltenberg vyhlásil, že Čierne more sa pre NATO má stať oblasťou strategického významu.

Tak takto - vojnoštváči!
A mám toho naozaj dosť. Upozoňujem dôrazne všetkých, ktorí verejne, bez štipky použitého mozgu, na totálnu drzovku, páchajú v priamom prenose trestnú činnosť. Platí to tak pre médiá mainstreamu, aj pre tých, ktorí si príliš sebavedome hovoria... Čítať ďalej
13 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Mylne som sa domnieval, že Washington sa aspoň zamyslí nad varovaním Ruska, že nechce tolerovať ďalší nárast vojenských síl na svojich hraniciach. Ale ten to varovanie ani nepočúval.

A ak ich počúval, nedbá na nich, a je rozhodnutý vojnu vyprovokovať. Čo vytvára situáciu, ktorá poskytuje Rusku len dve možnosti – bojovať alebo sa vzdať.

Prebiehajúci marš k vojne

Ponúka sa otázka: existuje nádej na to, že si ľudia na Západe uvedomia šialenosť svojich vodcov a prebiehajúci marš k vojne ešte včas zastaví?

Myslím, že nie. Veď nie sú schopní zastaviť ani marš svojej vlády proti nim samým.

Hujerovia vojny
Prezident Ukrajiny Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj je nasr...sštvaný. Má aj s obyvateľstvom jeho krajiny, nášho suseda, až po krk vyhlásení o začiatku vojny. Mimochodom, za zmienku stojí, že pán prezident Zelenskyj nehovorí o tom, kto má na jeho... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

A tak – v tomto okamihu – drží karty vo svojích rukách iba Rusko. Bude čakať a hľadať útechu v rozhovoroch a rokovaniach až do doby, keď Washington a NATO budú lepšie pripravené?

Je vojna na spadnutie?

Minister britských obrnených síl James Heappey povedal, že počas víkendu budú všetky britské jednotky z Ukrajiny stiahnuté, pretože sa tu očakáva ruská invázia. Britskí vojaci tu až doteraz učili Ukrajincov používať západné zbrane, a to na útok na Donbasskej republike.

Washington verí, že takýto útok vyprovokuje ruskú intervenciu, na ktorú sa potom jednoducho prilepí veľký plagát so slovami „Ruská invázia“.

Zatiaľ sa Kremeľ stále utápa v rokovaniach

Zasupujúci šéf ruského prezidentského štábu Dmitrij Kozak povedal, že partneri Ruska v rozhovoroch tzv. Normandskej štvorky (Nemecko, Rusko, Ukrajina a Francúzsko), majú tendenciu obmedzovať rokovania na usporiadanie vnútrokrajinského konfliktu – a to v prísnom súlade s inštrukciami, ktoré dostali zo Spojených štátov.

Sergej Karaganov: V skutočnosti to nie je o Ukrajine!
Európa bez Ruska alebo dokonca proti nemu rýchlo stretí svoj medzinárodný vplyv! Upozorňuje na to vo svojom komentári pre časopis Russia in Global Affairs profesor Sergej Karaganov, čestný predseda Ruskej rady pre zahraničnú a obrannú politiku a... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

„Z nejakého dôvodu majú naši partneri za to, že čas hrá pre nich a že by teda mali rokovania čo najviac preťahovať“, povedal Kozak médiám v piatok, a to po štvrtkovom rokovaní, ktoré skončilo neúspešne.

„Navyše sme od našich priateľov v jednej z krajín NATO dostali dokument, ktorý je inštrukciou amerického ministerstva zahraničia, ako všetky prebiehajúce rokovania brzdiť“.

USA berú nohy na ramená

V očakávaní ruskej invázie sťahujú USA z Ukrajiny všetky svoje jednotky. Keď teda urobili pre vyprovokovanie vojny všetko, čo mohli, berie superveľmoc nohy na ramená.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/09/prava-tvar-nato

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.