Hamran zrušil SANTUSOVEJ team OBLÚK! Čo vám to naznačuje?
14 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Koniec vyšetrovacieho teamu Diany Santusovej? Vyšetrovací tím Oblúk na čele s vyšetrovateľkou Santusovou bol pripravený zasiahnúť proti osobám, ktoré zneužívajú právomoci verejných činiteľov na politické pokyny a krivia spravodlivosť. To sa asi už nepáči ani prezidentovi Policajného zboru SR Štefanovi Hamranovi. Dnes ho zrušil,  píše portál 1pluska.sk.

Slovensko pred pár dňami šokovala informácia o obsahu odposluchov vyšetrovateľov. Na nich sa mali obvinení vyšetrovatelia NAKA dohadovať na spoločnom postupe proti vyšetrovateľke Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Diane Santusovej či dokonca "rozrobení" opozície. 

Ako môže NAKA vyfabulovať trestnú činnosť

Skupinu s názvom Oblúk zriadenú na Úrade inšpekčnej služby viedla Diana Santusová. Práve proti nej a jej kolegom mali elitní príslušníci kriminálnej agentúry, ktorých policajný prezident Štefan Hamran nazýva svojimi chlapcami, doslova vyfabulovať trestnú činnosť. Ich snahu vyrobiť zo Santusovej tímu zločineckú skupinu však zachytili súdom povolené informačno-technické prostriedky.

Z nasadených odposluchov vyplýva, že vyšetrovateľom NAKA mohli v údajne nezákonnej činnosti napomáhať niekoľkí prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry a dokonca i samotný minister vnútra Roman Mikulec či vtedajší policajný prezident Peter Kovařík. Zrejme aj toto krytie z vysokých miest sa podpísalo pod to, že „naši chlapci“ sami seba označovali za chránenú zver.

Mikulec znova v hľadáčiku GP! Dostane tentokrát aspoň po prstoch, alebo mu to znova prejde?
Minister vnútra Roman Mikulec čelí ďalšiemu podozreniu! Generálna prokuratúra zároveň vyjadrila v súvislosti s konaním príslušníkov NAKA obavy o zachovanie princípov právneho štátu v tejto krajine, informujú Hospodárske Noviny. Vymyslené dôvody na... Čítať ďalej
11 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Vyplýva to z odposluchu z 19. júla minulého roka, keď mal vyšetrovateľ Ján Čurilla pred kolegom, ktorý sa sťažoval na malú podporu zo strany Petra Kovaříka, doslova uviesť: „To počkaj, to počkaj, to zas musím povedať, že my môžeme byť radi, že, že je tu. Pretože on teraz, čo robí ohľadne toho, že nás majú realizovať, čo ten chlap robí, ty k….t... My sme tu chránená zver teraz, my môžeme byť radi...“

Práve tento team policajtov s názvom Oblúk mal byť podľa zdroja denníka zrušený. A to samotným prezidentom Policajného zboru SR Štefanom Hamranom.

TOTO je TÁ policajná elita?

Generálna prokuratúra poukázala aj na rozhovor elitných vyšetrovateľov z 21. júla 2021. Vyplýva z neho, že voči Diane Santusovej a jej tímu plánovali vykonávať invazívne úkony, ako je prepichovanie pneumatík. Ich hlavným cieľom však bolo dostať Santusovú do väzby. „Len ju treba, ako keby, ju normálne spraviť. A do väzby jeb…,“ vykladal jeden z vyšetrovateľov.

Začne v stredu v Európe vojna? Máme len TIETO tri možnosti!
Začne pozajtra vojna? Pýta sa vo svojom statuse na facebooku politička Anna Belousovová. TAKÝTO podrobný opis udalostí poskytol americký prezident verejnosti na základe informácií z tajných služieb USA! Možný vývoj udalostí? Americký prezident... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

„Ak príslušníci Národnej kriminálnej agentúry, ktorí sa takto vyjadrovali a plánovali nezákonné postupy voči iným osobám, majú byť skutočne elitou Policajného zboru, tak vyjadrujem obavu o spravodlivé presadzovanie práva a uplatňovanie zákonnosti 'elitnými' policajtmi v rámci trestných konaní a vo svojej podstate aj obavu o zachovanie princípov právneho štátu v tejto krajine,“ napísala v rozhodnutí prokurátorka Generálnej prokuratúry Katarína Habčáková.

Jej obavy však nezdieľa najvyššie vedenie polície. Ako je známe, jeden z obvinených vyšetrovateľov Ján Čurilla sa najnovšie dostal do vedenia kriminálnej agentúry. Žiadne konzekvencie neboli zatiaľ vyvodené ani voči ministrovi Mikulcovi. A Hamran práve zrušil Santusovej team! Čo to naznačuje?

Útoky na Žilinku sa stupňujú...išlo mi o právo, nie o politiku
„Musím sa verejne ohradiť a odmietam prekrúcanie a vytrhávanie s kontextu,“ píše na sociálnej sieti vo svojom statuse Maroš Žilinka generálny prokurátor SR Útoky na moju osobu sa zintenzívnili „Po tom, ako dňa 4. januára 2022 Generálna... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.