Do 24 hodín sa musíte vrátiť!
15 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval poslancov Najvyššej rady, ktorí odišli do zahraničia, aby sa do 24 hodín vrátili do krajiny, informuje ria.ru.

„Vo svojom mene by som ich chcel vyzvať, aby sa do 24 hodín vrátili do krajiny. Myslím si, že by sa mali vrátiť, inak štát a vedenie budú musieť vyvodiť vážne dôsledky,“ –  povedal ukrajinský prezident.

Zelenskyj ale nespresnil, konkrétne ktorí poslanci z krajiny odišli. Poznamenal, že úrady vrátane parlamentu by mali svojim príkladom dávať ľuďom signál k jednotu. Dodal tiež, že jeho rodina zostáva na Ukrajine spolu s ním.

Americký politológ obvinil americké tajné služby: Vymysleli ste si vojnu na Ukrajine!
Podľa amerického politológa Davida Hendricksona si vojnu na Ukrajine vymysleli americké tajné služby. Washington podľa neho rozdúchal príbeh údajného ruského útoku na Ukrajinu, aby zastavil certifikáciu plynovodu Nord Stream 2 – to prinieslo veľký... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Útek oligarchov

Ukrajinský prezident tiež priznal, že odchod podnikateľov do zahraničia nemohol ovplyvniť, no podľa neho nemali opustiť krajinu.

„Veľký problém je aj s oligarchami - tu štát nemôže a ani nebude ovplyvňovať biznis. Myslím, že sa už sami potrestali. Mali by sa však vrátiť späť do svojich podnikov, k tisíckam ľudí, ktorí pracujú pre nich a pre štát. Zelenskyj poukázal na to, že ide o zástupcov priemyselného biznisu, ktorí boli svojho času účastníkmi privatizácie. Aj štát im teda niečo dal, a to im dalo podľa ukrajinského prezidenta veľkú šancu.

Ukrajinskí oligarchovia a podnikatelia vo veľkom opúšťajú Ukrajinu na charterových letoch. Za  jeden deň odletelo z Kyjeva asi 20 charterových a súkromných lietadiel.

Obloha sa zatvára. Poisťovne sa pripravujú stiahnuť záruky na lety nad Ukrajinou. Čo to znamená?
Téma „Putinovej invázie“ by mohla v najbližších dňoch tvrdo zasiahnuť ukrajinský letecký trh. Letecká spoločnosť KLM zastavuje lety na Ukrajinu . A zdá sa, že toto je len prvý krok, píše strana.news. Veľké medzinárodné poisťovne sa chystajú... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Ukrajinská otázka

V posledných mesiacoch Spojené štáty a ďalšie krajiny NATO obviňujú Moskvu z prípravy „invázie“ na Ukrajinu . Americký prezident Joe Biden dokonca povedal európskym lídrom, že Rusko „zaútočí“ na susedný štát 16. februára.

Kremeľ a ministerstvo zahraničia všetky tvrdenia odmietajú a zdôrazňujú, že Rusko sa nezúčastňuje vnútroukrajinského konfliktu a neporušuje žiadne dohody, na rozdiel od Kyjeva, ktorý dohody z Minska nedodržiava.

Ukrajinci sústredili približne polovicu personálu ozbrojených síl na hraniciach so samozvanou DĽR a LĽR , armáda pravidelne strieľa na milície, a to aj s použitím zakázanej techniky prenesenej západnými krajinami.

Spojené štáty, Veľká Británia, Kanada, Francúzsko, Poľsko, Turecko, Litva, Česká republika, Bulharsko, Rumunsko, Estónsko sa podieľajú na dodávkach zbraní v celkovej hodnote miliárd dolárov . Okrem toho na Ukrajinu naďalej prichádzajú zahraniční vojenskí inštruktori.

Moskva opakovane vyzývala, aby sa zastavili dodávky zbraní do regiónu, pretože by to mohlo vyprovokovať Kyjev k vojenským dobrodružstvám, píše ria.ru

(Medzititulky red. HD.)

Ako Macron a Erdogan „ošklbávajú“ Zelenského (VIDEO)
Na pozadí vybičovanej hystérie okolo ruskej invázie niektoré štáty slovne vyjadrujú podporu Ukrajine, ale v skutočnosti sa ľstivo snažia uzatvárať zmluvy, ktoré sú pre Kyjev nevýhodné, ale pre nich veľmi užitočné, píše strana.news. Ukrajina... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.