Víťazstvo v uvedenej kategórii získali v aktuálnom ročníku Ceny PKS Sójové rezy od Nestlé, výrobok, ktorý má dlhú tradíciu aj na slovenskom trhu. Porotu presvedčili vylepšeným zložením. „Najväčšou reformuláciou, v porovnaní s pôvodnou receptúrou, bolo zníženie cukru približne o 16 %. Nová receptúra má tiež o 7,5 % viac sójových vločiek, obsahuje vyššie množstvo vlákniny a bielkovín, teda pozitívne vnímaných nutrientov. Po novom sú Sójové rezy navyše bez lepku a sú posypané fazuľovou múkou,“ objasňuje zmeny v receptúre výrobku Markéta Veverková, nutričná špecialistka Nestlé.
Sójové rezy, aj na Slovensku veľmi obľúbená pochúťka, sa vyrába už od roku 1959. V súčasnosti schádzajú z výrobných liniek závodu Zora v Olomouci, ktorý spadá pod koncern Nestlé. Tento renomovaný svetový výrobca potravín a nápojov dlhodobo podporuje reformuláciu svojich výrobkov. Reaguje tak na trend znižovania senzitívne vnímaných nutrientov, akými sú cukor, nasýtené mastné kyseliny či soľ. Napríklad, transmastné kyseliny sa v jeho výrobkoch nenachádzajú už niekoľko rokov.
Prostredníctvom zmien v receptúrach sa Nestlé usiluje zlepšovať nutričné zloženie svojich výrobkov, ale tak, aby sa podarilo zachovať ich chuťové vlastnosti, a teda priazeň zákazníkov. Využíva pri tom znalosti svojich odborníkov, odborné štúdie, ale aj odporúčania Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Úpravami receptúr takto prešiel už celý rad potravín od Nestlé vyrábaných aj na Slovensku a v Českej republike.
Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.
Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.
Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.
Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.