Tak sa zas raz prejedáme! "Mnohí Slováci doslova nepoznajú hranice v konzumácií jedla, a tak sa prejedajú. Známy lekár má pre nich jasný odkaz." Uverejnil ho web 1.pluska.sk.
„U nás je veľký zlozvyk to, že napr. ľudia jedia veľmi málo rýb. Myslia si, že stačí treska v majonéze a to teda nestačí! Ryby naozaj odporúčame, lebo sú dôležité. Zlozvyky sa týkajú najmä obdobia sviatkov či dovoleniek. Preferujú sa ťažké jedlá. Ľudia napríklad cez týždeň jedia zdravo a potom sa cez víkend vyslovene prejedajú,” hovorí podľa 1.pluska.sk lekár.
„Treba to kombinovať s pohybom a dostatkom vody. Veľká chyba v nás je, že máme nedostatok pohybu,” vysvetlil. „Nebezpečné sú sviatky a tzv. nárazovky jedla! Keď si cez rok dávate pozor, čo jete a potom cez sviatky sa to zmení, organizmus nie je pripravený na záťaž. Z toho je nevoľnosť či pocit na vracanie,” pokračoval s tým, že napriek tomu, že je lekár, odporúča kvalitný likér, aby sme sa vyhli ťažkostiam od žalúdka." Píše 1.pluska.sk
„Horké likéry alebo po jedle kvalitný koňak neuškodia. Viem, že možno budú na mňa nadávať, že prečo ako lekár toto odporúčam, ale načo sa budeme hrať na pretvárku. Ten, kto má alkohol zakázaný, jednoznačne nie! Prečo by si človek nemohol dať napr. aj pohár vína k jedlu. Určite neurobíte chybu, keď si dáte nejaký aperitív,” dodal MUDr.Miloš Bubán pre web 1.pluska.sk.
_______________
Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.