Fitko v Topoľčanoch sa búri: COVID automat nerešpektujeme a TOTO odkazujeme vláde!
02 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Slovensko čoraz viac černie! Až 24 okresov sa tento týždeň podľa COVID automatu ocitlo v čiernej farbe. To prináša so sebou zákaz vstupu do niektorých typov prevádzok a zariadení bez ohľadu na to, či ste zaočkovaní alebo nie. Majiteľ topoľčianskeho fitness cetra to však vyriešil po svojom. 

Úplné zatvorenie sa týka reštaurácií, ubytovacích zariadení, wellnessov či finess centier. V jednom z tých topoľčianskych sa však majiteľ rozhodol inak. 

Odporúčací charakter

"COVID automat nás zaradil do čiernej farby a mali by sme uzavrieť naše fitness centrum. Nakoľko COVID automat nemá právnu záväznosť ostávame otvorení. Tešíme sa na vás a vítame vás vo voľnej zóne," uvádza na svojom facebookovom profile fitness centrum 365 Gym Topoľčany.

Rozhodnutie odvôvodňujú tým, že na tlačovej konferencii 14. októbra 2021 sa minister zdravotníctva jasne vyjadril, že Covid automat „má odporúčací charakter“. "Čiže nemá nijakú právnu záväznosť a teda žiadneho občana, ani žiadnu obchodnú prevádzku nezaväzuje k jeho dodržiavaniu," uvádza sa v príspevku.

J. Laššáková - Kde sa vzal odpor proti rúškam?
Ústavná právnička Judita Laššáková sa vo svojom dnešnom krátkom zamyslení venuje noseniu rúšok. Krátke pripomenutie "Začiatkom roku 2020 boli ľudia vďační tým dobrodincom, ktorí nezištne šili pre nich rúška. Dnes, v roku 2021, sú ľudia z... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Ústava to vidí takto:

Podľa statusu občanov zaväzujú k povinnosti právne normy, podľa Ústavy Slovenskej republiky, čl. 13.,ods. 1 sú to nasledovné normy: povinnosti možno ukladať:

a) zákonom, alebo na základe zákona, v jeho medziach a pri zachovaní základných práv a slobôd

b) medzinárodnou zmluvou podľa čl. 7, ods. 4, ktorá priamo zakladá práva a povinnosti fyzických osôb alebo právnických osôb, alebo c) nariadením vlády podľa čl. 120, ods. 2

Policajní funkcionári zarábajú na Slovensku viac ako ministri!
Policajní funkcionári si finančne polepšili! Napriek tomu, že dôveryhodnosť slovenskej polície stále patrí medzi najnižšie v rámci Európskej únie. Príjmami predbehli aj najvyššie postavených ľudí v štáte, ako sú premiér či predseda parlamentu. O... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Žiadna pomoc od štátu

Ani jedno z toho podľa nich Covid automat nespĺňa. "Dokonca bol schválený iba uznesením vlády, ktoré nie je nariadenie vlády," uvádza sa ďalej. "Samozrejme, zatvoriť prevádzku bez akejkoľvek pomoci štátu je nonsens," vyjadrili v stanovisku postoj, ktorí s majiteľmi fitka zdieľajú mnohí.

Na ich stranu sa postavila aj Únia Fitness Centier Slovenska. "Keby sa spojili viaceré fitness centrá, bol by obmedzeniam koniec. Zdôrazňujeme! Fitness centrá za 100 percent straty tržieb a najdlhší lockdown nedostali žiadnu štátnu pomoc," uviedli s tým, že prisľúbenú pomoc podľa nich nedostalo takmer 2000 prevádzok.

Rakúšania zastavili stíhanie Mišenku: Svedectvo kajúcnika je neprípustné!
Topoľčiansky podnikateľ Viliam Mišenka, ktorý patril medzi najhľadanejších Slovákov, má v rukách ďalšie zastavenie trestného stíhania. Tentokrát zastavila trestné stíhanie Mišenku pre úkladnú vraždu podnikateľa spred 25 rokov rakúska... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková