Právnik Para sa bráni: „Nehovoríme tam nič iné, ako právne rady, na čo sme oprávnení.“
26 | 10 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kto otvoril Pandorinu skrinku? Video z tajných stretnutí Roberta Fica na chate opäť rozvírilo slovenské politické vody. Gorila č.2 je zrejme na svete.

Videá, na ktorých sa na chate stretávali predseda strany Smer-SD Robert Fico, exminister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör, otec oligarchu Smeru-SD Norberta, syn Tibora Gašpara Pavol a tiež právnik Marek Para niekto vyniesol zo živých spisov a odovzdal vyvoleným mainstreamovým médiám. K celej veci sa podľa portálu domov.sme.sk vyjadril aj advokát Marek Para.

K stretávaniu skutočne došlo, ničoho protiprávneho sa ale nedopustili

Para zastupuje na súde nielen vo väzbe sediaceho policajného exprezidenta Tibora Gašpara, ale aj odsúdeného Mariana Kočnera. „Je veľmi zarážajúce, že sa sleduje obhajoba a opoziční politici,“ vyhlásil pred dnešným rozhodovaním o predĺžení väzby obvineným v rámci policajnej akcie Očistec Marek Para. Zareagoval tak tak na zverejnené videá, ktoré zobrazujú, ako sa na chate zrejme tajne stretávali predseda Smeru-SD Robert Fico, exminister vnútra Robert Kaliňák, Miroslav Bödör, syn Tibora Gašpara a už spomínaný Marek Para. Ten potvrdil, že k stretávaniu skutočne došlo, odmieta však, že by sa zúčastnené osoby dopustili niečoho protiprávneho. „Nič iné sa neudialo, ako iba zákonné,“ uviedol Para, ktorý chce najskôr všetko vysvetliť súdu. Podľa neho je normálne stretávať sa s ľuďmi, ktorí vyhľadávajú právnu pomoc.

Škandál: Polícia nahrala Fica aj ďalších na tajných stretnutiach ako sa bavia o ovplyvňovaní káuz!
Tak toto je bomba! Policajti majú nahraté rozhovory z tajných stretnutí, na ktorých je Robert Fico, Robert Kaliňák aj ďalší traja veľmi zaujímaví ľudia. Na skutočnosť, že viaceré osoby z prostredia politiky, podnikania a advokácie sa snažili... Čítať ďalej
25 | 10 | 2021 | Jozef Uhlárik

„Je legitímne právo získavať informácie a získavať dôkazy. O to viac, keď ma nepúšťajú do úplného spisu a nesprístupňujú mi dôkazy,“ vysvetlil advokát, ktorý zároveň odmieta, že by niekoho na stretnutiach k niečomu nabádal. „Nehovoríme tam nič iné, ako právne rady, na čo sme oprávnení,“ skonštatoval s tým, že ak sa cez média zverejňujú odkazy, „treba čakať na Národnú kriminálnu agentúru a šúchať nohami“, potom nech sa nikto nečuduje, že sa ľudia takto stretávajú s advokátmi. „Vopred som upozorňoval, že sa uplatňuje dvojaký meter na obhajobu týchto obvinených. To povieme aj sudcovi a každý argument poctivo rozoberieme,“ prízvukuje Para, ktorý tvrdí, že im minimálne rok odopierajú prístup k obrazovým a zvukovým záznamom, či informáciám o trestnom čine.

Fico sa bráni: Nepovedal som nič, čo by ste už nepočuli! (VIDEO)
Na slovenskej politickej scéne dnes vybuchla doslova bomba. Na verejnosť sa dostala informácia, že polícia získala videá aj audio nahrávky z tajných stretnutí Roberta Fica a ďalších štyroch veľmi zaujímavých osôb. Škandál s policajnými nahrávkami... Čítať ďalej
25 | 10 | 2021 | Jozef Uhlárik

Dozorový prokurátor doplnil návrh o policajné obrazovo-zvukové záznamy

„Odopierajú nám prístup k úplným spisom zo súvisiacich trestných vecí, a to aj napriek tomu, že nám toto právo priznal Najvyšší súd,“ uviedol Para, ktorého bude v prípade nahrávok zo stretnutí na chate zaujímať, pre aký skutok boli vykonané. Video aj audio záznamy a ich prepisy majú údajne potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz a tiež diskreditovať a kriminalizovať vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry a prokurátorov špeciálnej prokuratúry. Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrica sa dnes začalo rozhodovanie o predĺžení väzby obvineným v rámci policajnej akcie Očistec, na ktorom dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry doplnil svoj návrh práve o tieto obrazovo-zvukové záznamy.

Blaha: Ide o slovenský Watergate, po ktorom musí vláda okamžite odstúpiť!
Zverejnené časti videonahrávky z tajného stretávania sa Roberta Fica a Roberta Kaliňáka s otcom Norberta Bödöra, synom Tibora Gašpara a obhajcom Marekom Parom vyvolalo na Slovensku doslova šok. Zverejnené videonahrávky, ktoré polícia spravila na... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | Jozef Uhlárik