Na dôsledky nepremyslených návrhov upozorňujú firmy, vydávajúce gastrolístky. Slovenské gastroprevádzky totiž prídu o ďalší zdroj príjmov.
Štát by mal podľa Asociácia moderných benefitov pred prijatím takýchto úprav pripraviť detailnú analýzu prínosov a rizík jednotlivých možností poskytnutia príspevku na stravovanie zamestnanca. Podľa nich hrozí, že už aj tak umierajúci reštauračný sektor na to doplatí, informuje web startitup.sk.
Štát by mal podľa nej pred prijatím takýchto úprav pripraviť detailnú analýzu prínosov a rizík jednotlivých možností poskytnutia príspevku. Vládou schválené zmeny, o ktorých by mali poslanci rokovať už v januári, podľa asociácie predstavujú pre zamestnancov viaceré hrozby.
Premiér Matovič sa občas nechá uniesť a nápady ako vyriešiť nejaký problém nájde bez väčších problémov. Jeden sa mu podarilo nájsť aj v súvislosti so zatvorenými gastro prevádzkami, ich majiteľov ním ale vôbec nepotešil.
Čítať ďalej
12 | 11 | 2020
|
Jozef Uhlárik ml.
Asociácia upozorňuje na výhrady viacerých verejných inštitúcií ešte v medzirezortnom pripomienkovom konaní. „Obávajú sa napríklad toho, že stravné nahradí časť mzdy zamestnancov, ale upozorňujú aj na diskrimináciu zamestnancov stravujúcich sa v kantínach,“ argumentuje Asociácia. Zavedenie hotovosti podľa nej postihne aj reštauračný sektor. Na rozdiel od gastrolístkov je totiž možné použiť finančný príspevok na akýkoľvek účel, alebo napríklad aj na nákup potravín v zahraničí.
Asociácia moderných benefitov združuje spoločnosti Edenred Slovakia, UP Slovensko a DOXX-Stravné lístky. Členovia asociácie zabezpečujú zamestnanecké benefity, vrátane papierových a elektronických stravných lístkov, pre viac ako 770 000 zamestnancov pracujúcich u takmer 35 000 zamestnávateľov a SZČO.
Už toho má dosť! Majiteľ pražskej reštaurácie Šeberák sa rozhodol, že svoj podnik otvorí aj napriek zákazu, ktorý platí i v susedných Čechách. Na sociálnej sieti sa so svojím úmyslom otvoriť svoju reštauráciu aj pochválil a dokonca vyhlásil, že...
Čítať ďalej