Ako sa natáčal Winnetou: Toto ste zrejme nevedeli!
28 | 07 | 2020 I Timotej Dudka

Červený gentleman, neohrozený bojovník, ale aj obrovský showman. Taký bol pri natáčaní dodnes populárnej filmovej série o náčelníkovi Apačov predstaviteľ legendárneho Winnetoua Pierre Brice († 86), informuje portál Aha!


Na pľaci profesionál, mimo kameru vtipálek, ktorý bavil celý štáb. Dokazujú to nielen unikátne fotografie z archívu, ale aj slová režiséra legendárneho diela. „Ani raz som neoľutoval toho, že som si vybral práve Pierra,“ vyhlásil dnes už zosnulý Harald Reinl († 78).

Fotograf


Zaznamenať si každý okamih z priebehu natáčania bolo veľkým koníčkom oboch hlavných hrdinov. Po smrti Lexa Barkera sa Pierre netajil tým, že nad albumami s fotografiami z natáčania sa hocikedy neubránil slzám.

Gembler
Herecký karavan slúžil počas nakrúcania v krásnych exteriéroch bývalej Juhoslávie nielen ako šatňa, ale v prípade Pierra aj ako kartová herňa. Vďaka svojej minulosti v cudzineckej légii bol totiž vášnivým karbaníkom a Lexa Barkera údajne pravidelne porážal.

Zdeněk Troška prezradil, prečo by slávna trilógia Slunce, seno nebola tak úspešná, keby vznikala dnes
Ako píše portál Instory, tento rok to bude neuveriteľných 37 rokov od chvíle, kedy v malej juhočeskej dedinke naďaleko Volyne začal vtedy takmer začínajúci Zdeněk Troška (67) natáčať prvý diel zo svojej, dnes už veľmi úspešnej komédie Slunce, seno.... Čítať ďalej
30 | 06 | 2020 | Timotej Dudka


Milovník psov
Nie je tajomstvom, že počas natáčania sa medzi členmi štábu pohybovalo vždy niekoľko psov. A bol to práve Brice, ktorý nevynechal ani jedinú príležitosť sa s nimi pohrať. Sám ich v neskorších rokoch s manželkou Hellou niekoľko vlastnil.

Showman
Pred kamerou Brice pôsobil ako Winnetou nesmierne vážne a seriózne, v skutočnosti bol však dušou stále mladý chlapec. Počas prestávok medzi natáčaniami bavil celý štáb. „Keď Pierre začal blbnúť, nevedel, kedy prestať. Režisér sa niekedy pekne hneval, keď sme sa začali smiať aj na pľaci,“ spomínal predstaviteľ Old Shatterhanda Lex Barker.

Kamarát
Lex a Pierre boli na plátne pokrvnými bratmi, v skutočnosti nerozlučnými priateľmi. Trávili spolu nielen chvíle odpočinku medzi jednotlivými scénami, ale stretávali sa aj v súkromí so svojimi rodinami.



Ilči
So svojím filmovým koňom Ilčim Pierre dokonale splynul a hral sa s ním aj počas prestávok. Podľa filmových poradcov, ktorí sa o kone počas natáčania starali, bolo ich spojenie nevídané a veľmi blízke.

Spoločník
Pierre bol známy tým, že počas prestávok rád počúval historky svojich kolegov. Výnimkou nebol ani Klaus Kinski († 65). Ten sa so svojím kolegom delil nielen o historky zo svojej búrlivej mladosti, ale aj o radosť z dcéry Nastassji, ktorú ako malé dievčatko na natáčanie do Juhoslávie občas priviezol.

Športovec
Láska Pierra k športu a najmä k plávaniu bola povestná. Aj preto nevynechal žiadnu príležitosť, aby sa počas prestávok ponoril do niektorej z filmových prírodných kulís. A dnešné Chorvátsko ich ponúkalo filmárom naozaj veľa. Či už to boli Plitvické jazerá alebo rieka Zrmanja. A knižka za gumičkou Pierrových plaviek dokazuje, že Brice bol aj vášnivý čitateľ.

Kim Kardashian sa rúca z duševnej poruchy Kanyeho Westa: Bude rozvod!
Verejné zrútenie Kanye Westa (43) a jeho následné znepokojujúce vyhlásenia na Twitteri otvorili tému o psychických poruchách. Spevák tiež adresoval rozvod s Kim Kardashian (39), ktorá sa po niekoľkých dňoch mlčania k manželovej kauze konečne... Čítať ďalej
26 | 07 | 2020 | Timotej Dudka