Holandsko uznalo surovú stravu ako oficiálny liek na rakovinu. Na rozdiel od spracovanej vytvára v ľudskom tele zásadité prostredie. A v tom sa rakovinové bunky nedokážu rozvíjať. Uviedol portál Fithacker.co.
Slávny holandský lekár Cornelius Moerman bojoval s rakovinou mnoho desaťročí. Napokon zomrel v roku 1988 až vo veku 95 rokov. Svoje metódy liečby rakoviny vyvinul na základe vyvrátenia základných klasických princípov protirakovinovej medicíny.
Moermanovu teóriu uznalo ešte v roku 1987 holandské ministerstvo zdravotníctva po prekvapivom uzdravení množstva pacientov. Tým už oficiálna medicína nedávala šancu.
Štátna komisia jasne zaznamenala vyliečenie 115 ľudí zo 150 pacientov s rakovinou. Zvyšku sa významne uľavilo. Moerman získal veľkú podporu aj od laureátov Nobelovej, Linusa Paulinga a Gerharda Domaka. Obaja ocenili jeho metódu ako „veľký prielom pri riešení problému rakoviny“.
Moermanova strava na liečenie rakoviny nie je úplne surová. Je založená na čerstvej zelenine, ovocí a prírodných šťavách. Zahŕňa ale tiež obilniny. Chlieb, celozrnné cestoviny, neleštenú ryžu a mliečne výrobky.
Príčina rakoviny je aj oficiálnej medicíne a vede roky dobre známa. Je to prekyslenie ľudského organizmu. Je hlavne následkom nezdravého životného štýlu. Ľudia totiž väčšinou jedia potraviny, ktoré v konečnom dôsledku podporujú vznik rakovinových buniek v ich telách.
Obranným mechanizmom ľudského tela je dobre fungujúci imunitný systém. A ten dokáže ochrániť nielen pred chrípkou, ale i rakovinou. A diéta zo surového jedla mu vie výrazne pomôcť.